Sony představuje nové 8 Mpx a 13 Mpx snímače s HDR videem

5

Vypadá to, že náruživé fotografy a kameramany čekají světlé zítřky. Společnost Sony totiž odhalila nové CMOS snímače s HDR videem pro smartphony a další přenosná zařízení, jež patřičně vylepší výslednou kvalitu obrazu.

Stane se tak především díky nové RGBW matrici, která ke klasickému trojbarevnému spektru pixelů (červený, zelený a modrý) přidá čtvrtý, bílý. To bude mít samozřejmě pozitivní dopad na výslednou kvalitu, především lepší citlivostí senzoru, který tak dokáže pořídit prvotřídní fotografie bez viditelného šumu i ve špatně osvětlených podmínkách. Dříve bylo přidání čtvrtého pixelu pro výslednou kvalitu fatální, Sony ale našlo způsob, jak tento problém obejít díky jejich novým algoritmům.

K tomu přidává Sony také možnost vytvářet videa s efektem HDR (Hight Dynamic Range), což znamená vysoce kvalitní videomateriál i při velmi kontrastních scénách.

Celkem se na trh dostanou tři nové snímače. První z nich, s rozlišením 8 MPx a bez HDR, se plánuje na březen letošního roku. V pořadí druhý (a ten nejlepší) snímač, s rozlišením 13 MPx a HDR videem, dorazí na trh v červnu. Nakonec příjde řada i na 8 MPx senzor s HDR, toho se ale nedočkáme dříve, jak v srpnu. První smartphony s novými snímači tak můžeme očekávat ke konci letošního roku, případně na začátku příštího.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
securid
Pěkné ale celé to pohltí nesmyslná komprese jako např. u Xperia Ray.. :/
Marek
Asi sem slepej, ale rozdil v tech videiich sem fakt nevidel :D
Super Sonic
Nový iPhone 5 má mať tento nový snímač od SONY.
Rendy
Opravte si prosím slovo "algoritmus"...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze