Spatříme v letošních iPhonech displeje od BOE? Korejsko-japonské vztahy část druhá

Spatříme v letošních iPhonech displeje od BOE? Korejsko-japonské vztahy část druhá
Fotografie: @yiranding
  • Apple údajně hledá náhradního dodavatele displejů do nových iPhonů
  • Důvodem jsou japonské sankce, které by se negativně projevily na produkci panelů jihokorejským Samsungem
  • Ideálním kandidátem by mohla být společnost BOE, která již dodává displeje do iPadů a MacBooků

Reakce japonské vlády na rozhodnutí Nejvyššího soudu Jižní Koreji bude mít zákonitě negativní dopad nejen na jednoho z nejvýznamnějších výrobců OLED displejů současnosti, ale i na jeho odběratele, kteří jsou na dodávkách od Samsungu závislí. Samsung navíc není jediný, koho sankce postihnou. Dalším významným hráčem na trhu s OLED panely, kterého se sankce dotknou, je jihokorejská společnost LG. Ta se však v poslední době zaměřuje spíše na větší panely, které vídáme například v televizích. Případné výpadky dodávek OLED panelů u Samsungu by se pochopitelně negativně podepsaly i na nových iPhonech, čemuž by Apple rád předešel.

Podle informací digitimes.com v současnosti již cupertinský gigant projednává možnost odebírat panely od čínské společnosti BOE. Důvodem je vzhledem k současné situaci snížení závislosti na Samsungu, který dodával panely například do nejnovějších iPhonů Xs a Xs Max. Společnost Japan Display pro změnu zásobuje Apple malými panely do chytrých hodinek Apple Watch, ale na výrobu větších OLED panelů zatím údajně není po technologické stránce připravena.

BOE dodává OLED displeje například Huawei. Současným technologickým vrcholem je pak pravděpodobně ohebný panel v Mate X, který jsme si mohli před pár dny konečně vyzkoušet naživo. BOE dodává displeje také pro iPady a MacBooky a představuje tak pro Apple ideálního kandidáta.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze