Sony Xperia miro, go a tipo v předprodeji v ČR: kolik stojí?

13

Relativně nedávno představené telefony výrobce Sony, Xperia miro a odolná Xperia go by měly již docela brzy vstoupit do prodeje v Evropě a také u nás v České republice, kde zmíněnou dvojici doplní i levný model Tipo s podporou dvou SIM karet. (Aktualizováno)

Aktualizováno 4.7.2012

Významný český internetový prodejce mobilních telefonů Sunnysoft.cz zveřejnil ceny Xperií miro, go, a navíc ještě cenu taktéž nedávno představené novinky Xperia tipo, která se se svou výbavou a rozměry zařadí mezi nejlevnější chytré telefony s Androidem na trhu. Ceny obou prvně jmenovaných Xperií se víceméně shodují s cenami, které zveřejnil Britský e-shop Clove.

Sony Xperia tipo (dual) - oficiální fotografie

Preview - Sony Xperia tipo: prcek pro začínající bude i jako Dual SIM

Xperii miro Sunnysoft nabízí za 4 499 Kč, Xperii go pak za 7 990 Kč. Low-edová Xperia tipo bude u Sunnysoftu za velice sympatickou cenu 2999 Kč, respektive za 3999 Kč za verzi na dvě SIM karty. Do všech cen je započítána DPH. Telefony si můžete předobjednat na Sunnysoft.cz. Jakmile se telefony objeví v prodeji, budeme vás informovat v obvyklém článku s velkým přehledem cen na všech českých e-shopech.

Původní informace z 3.7.2012

Na začátek bychom si měli trošku osvěžit paměť a připomenout si, co jsou vlastně oba smartphony zač. Xperia miro byla představena zhruba v polovině června, a to opravdu originálním způsobem prostřednictvím Facebookového odpočtu, jehož trvání mohli přímo ovlivnit fanoušci Sony svými "lajky". Jedná se o klasický smartphone nižší třídy s 3,5 palcovým TFT displejem, 800 Mhz procesorem a nebo 4 GB pamětí se slotem na microSD karty. Operačním systémem je Android verze 4.0 ICS. Telefon bude cílen především na mladou generaci, čemuž odpovídá také velké množství barevných provedení, ve kterých se bude vyrábět.

Sony Xperia miro - oficiální fotografie

Preview - Sony Xperia miro: telefon z Facebooku představen

Xperia go je v portfoliu výrobce postavena cenou i výbavou o něco výše. Její hlavní předností bude jednoznačně odolnost, a to například proti vodě či prachu. Jedná se totiž o přímého nástupce populární Xperie active od Sony Ericssonu z loňského roku. Kromě odolnosti nabídne go třeba ještě dvoujádrový procesor, stejný displej jako právě výše uváděná Xperie miro, tedy 3,5 palcový TFT panel s rozlišením 320×480 pixelů, a fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů s podporou automatického ostření. Opět by neměly chybět i paměťové karty. Operačním systémem při uvedení prodeje by měl být ale na rozdíl od Xperie miro starší Android 2.3 Gingerbread, ovšem s poměrně brzkou aktualizací na novější Android Ice Cream Sandwich.

Sony Xperia go - oficiální fotografie

Preview - Sony Xperia go představen: odolný krasavec s Reality displejem

Předprodej obou modelů zahajuje jako obvykle významný britský on-line prodejce elektroniky Clove. Doporučená cena v případě Xperie miro činí 126 liber, tedy v přepočtu sympatické 4 tisíce korun. Za lepší procesor a odolnost u Xperie go si potom Sony nechá zaplatit 225 liber, v přepočtu na koruny zhruba 7 tisíc, tedy téměř dvakrát tolik než za Xperii miro. Jakmile se dozvíme oficiální ceny obou telefonů v České republice, což by se mělo stát co nevidět, budeme vás neprodleně informovat.

Pro jaký model by jste se rozhodli vy? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem.

Zdroje: gsmarena.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Stanislav
S určitostí pro Xperia Go. Už se jí nemohu dočkat. :)
Apríl
Přesně tak, chci voděodolnej mobil s lepšíma funkcema a aby to nebyla cihla, Defy+ ICS nedostane a Eluga se tady neprodává, takže na Go se těšim jak malej ;)
Apríl
Akorát to rozlišení mě docela štve, ale každej mobil má svý...
obluda zelená
Zdravím, chtěl bych po zeptat redakce, jestli neví, by je pravdy na tom, že se nebude v ČR prodávat Acro S. Četl jsem to na fóru Xperia.cz, že to Sunnysoft rozeslal těm, kteří měli telefon před objednán.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze