Sony Xperia miro: telefon z Facebooku představen

Telefon, který měl být původně představen až za týden se díky "lajkům" Facebookových fandů Sony ukazuje už dnes. Přichází s výbavou zlaté střední třídy se zaměřením na sociální sítě a mladé lidi, čemuž mimo jiné napomáhá také velké množství barevných variant, ve kterých se bude Xperia miro prodávat.

9 dní, 4 hodiny, 58 minut. Přesně o tolik cca 26 tisíc fanoušků Facebookového profilu výrobce Sony svými hlasy (tlačítko "to se mi líbí") uspíšilo představení nového telefonu Xperia miro, který byl dnes představen. Co tedy nový smartphone, pro jehož uvedení si Sony zvolilo tak neobvyklý způsob, vlastně umí?

Podobný, a přece jiný

Hned zkraje je jasné, že se Xperia miro designově velmi podobá celé letošní řadě Xperia, zejména pak modelům Sola nebo go, a liší se jen drobnými detaily. Tím máme na mysli především zajímavě navrženou dolní hranu a mezeru mezi ní a zbytkem telefonu, kde je ukryta informační dioda. Ta má podle všeho mít unikátní možnosti blikání pro upozornění na zmeškané události, hovory a zprávy. Přístroj navíc nabídne hned několik barevných variant jak celého těla, tak dolní hrany, takže by si měl vybrat každý. Xperia miro jinak kombinuje dostatečně malé a tenké tělo s velkým displejem na surfování a sledování filmů.

Sony Xperia miro - oficiální fotografie

Stydět se novinka nemusí ani z hlediska hardwaru, i když ne všechny součásti patří mezi špičku. Telefon bude tvořit střední, až nižší střední třídu. V těle bude smartphonu tlouci procesor s taktem 800 Mhz s výpomocí 512 MB operační paměti. Z přední strany najdete 3,5 palcový displej s rozlišením 480 x 320 pixelů, základ pak drží operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Na zadní straně nechybí 5 Mpx fotoaparát se schopností natáčet video, na přední pak VGA kamerka pro videohovory.

Oficiální obrázky přístroje Xperia miro

Xperia miro nabídne svým uživatelům bohaté multimediální možnosti a sociální zázemí. Sony implementovalo do přístroje technologii xLOUD pro čistší a silnější zvuk, zákazník si navíc bez problémů bezdrátově připojí přístroj k televizi, tabletu či PC prostřednictvím DLNA. Interní paměť o velikosti 2,9 GB se dá rozšířit paměťovými kartami microSD až o 32 GB.

Oficiální video

Od všeho trochu

Další silnou stránkou smartphonu je plná integrace Facebooku do systému, díky čemuž budete využívat sociální sítě rychleji a pohodlněji. Těšit se máme také na specifické blikání diody při zmeškaných sociálních zprávách a událostech. Závěrem nemohu nezmínit plnou nabídku připojení a služeb včetně Wi-Fi, Bluetooth, FM rádia s funkcí RDS, aGPS a konektoru 3,5 mm Jack.

Výrobce slibuje také velkou baterii s kapacitou 1500 mAh, který by měla udržet přístroj naživu dostatečně dlouho.

Sony Xperia miro se objeví na trhu v několika barevných variacích, přesné datum ani cenová hladina však známa zatím není.

Technické parametry Sony Xperia miro

Kompletní specifikace
Konstrukce113 × 59,4 × 9,9 mm, 110 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 508 × 2 048), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7225A, CPU: 1×800 MHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2012, 5 090 Kč

Zdroje: apps.facebook.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
Ideál pre mladých za málo peňazí...

len mám pocit, že tomuto bude veľmi kanibalizovať Xperia NEO V keďže má silnejšie vnútro, vačší a podstatne lepší displej ... neviem kde sa teraz cenovo pohybuje NEO V ale cena na toto bude asi podobná....
jakub
Neo V už se nevyrábí, už se jen doprodavaji skladové zásoby.
p
kdyby tak sony konečne dl aktualizaci na Xperii mini udelal by lepe.
jakub
Aktualizace na mini byla uvolněná včera. Pokud se nepletu, teď jen čekat až príjdeš na řadu :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze