Sony Xperia tipo: prcek pro začínající bude i jako Dual SIM

Smartphonů pro začátečníky už jsme tu měli celou řadu a Sony s nimi většinou odvádí skvělou práci. Společně s kolegou, modelem Xperia miro, nám nyní výrobce představuje stylový lowend, který by měl zvládnout všechny potřeby začínajícího uživatele. A navíc přichází i s DualSIM verzí.

Základní premisou přístroje Xperia tipo je jednoduchost v každém ohledu. Ať už se to vztahuje k automatickému průvodci, co vám nastaví vše potřebné v telefonu, jednoduchému designu či samotnému zaměření, vše je podřízeno praktičnosti. Jak jsem zmínil už v perexu, v prodeji bude jak standardní verze, tak na chlup stejná se slotem pro dvě SIM karty a speciálním hardwarovým tlačítkem pro rychlé přepínání SIM karet. Zda budou obě SIM karty aktivní současně nebo bude nutno přepínat, zatím známo není.

Malý, ale výkonný

Tělo svými rozměry, tloušťkou 13 mm a hmotností 99,4 gramů připomíná baculatý oblázek, který se dobře drží a je i dostatečně lehký. Na rozdíl od Xperie miro má Xperia tipo zaoblenější hrany a chybí tu také integrované informační dioda.

Oficiální obrázky Sony Xperia tipo

Uvnitř najdete procesor Qualcomm Snapdragon s taktem 800 MHz a grafický čip Adreno 200, překvapivě nebude chybět ani operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který doufejme přístroj zvládne bez problémů. Závěrem připomeneme interní paměť o velikosti 2,9 GB (pro uživatele přístupných 2,5 GB) s možností ji rozšířit o paměťové karty microSD (až o 32 GB).

Sony Xperia tipo - oficiální obrázky

Z palety funkcí bere Xperia tipo od každé trochu. Nabízí sociální sítě, hudební přehrávač s obchodem Unlimited (bohužel u nás nedostupným), mapy a GPS pro navigaci a obchod Google Play, prostřednictvím kterého si stáhnete vše, co vám v základu bude chybět. Potěší speciální aplikace pro sledování dat, takže budete mít veškeré výdaje při surfování, stahování a hraní online her vždy pod kontrolou.

Sony Xperia tipo dual - oficiální obrázky

Na zadní straně nechybí fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpx s čtyř násobným digitálním zoomem, který se však kvůli své kvalitě hodí spíše na momentky. Kvůli ceně chybí LED dioda a zřejmě i automatické zaostřování. Nahrávání videa je možné v rozlišení 640x480 bodů.

Pestrobarevnou paletu funkcí uzavírá Bluetooth s funkcí A2DP, gyroskop pro pohybové hraní, FM rádio s funkcí RDS a na poměry malého smartphonu velká baterie o kapacitě 1500 mAh, který prý udrží přístroj v aktivním používání přes 24 hodin.

Sony Xperia tipo bude stejně jako Xperia miro k dispozici ve třetím čtvrtletí letošního roku za blíže nespecifikovanou cenu. Více informací se snad dozvíme v brzké době.

Technické parametry Sony Xperia tipo

Kompletní specifikace
Konstrukce103 × 57 × 13 mm, 99,4 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,2" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7225A, CPU: 1×800 MHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2,5 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2012, 3 650 Kč

Zdroje: sonymobile.com

Diskuze ke článku
stepo
No,tak podle me vyadaji novnky opravdu pekne.
proto7
Nerozumiem tomu, do modelov U, Sola, P napchaju baterie s mini kapacitou a do lowendu pre zaciatocnikov daju 1500mah bateriu. Aku to ma logiku ? keby model P mal aspon 1500mah bateriu tak je to pre mna idealny model. Ako to bolo uz spominane aj v inych diskusiach len malokto vyrobi " idealny " telefon. Lebo potom by sa nic ine nepredavalo....
Výborně
Bomba, pokud to bude mít i 3G, tak mám konečně mobil pro přítele, původně to mělo být U, ovšem díky absenci pam. karet šel ze hry.
R1S0
Ked som si precdital titulok "Malý, ale výkonný",cakal som trosku iny HW.opat skoda,ze mensi model je iba jemne podpriemerny hw....pritom by stacil rychlejsi procesor,lepsi fotak,a rozlisenie displeja a bola by to supa....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze