Sony uvolňuje nový opravný firmware pro Xperie z roku 2011

30

Sony v těchto dnech začíná postupně s vydáváním nové verze firmwaru prozatím pouze pro vybrané modely řady Xperia z roku 2011. Jedná se o menší opravnou aktualizaci po vydání velkého udpatu s Androidem 4.0.4, která by měla právě chybky z něj napravit.

Nová aktualizace se týká prozatím jen těchto tří telefonů

Tip: přečtěte si také článek - Sony Ericsson dopřeje Xperiím roku 2011 update na Android 4.0

Aktualizace má označení 4.1.B.0.587, a prozatím její vydání potvrzují majitelé tří z deseti telefonů, vydaných ještě pod značkou Sony Ericsson v loňském roce. Konkrétně se jedná o Xperie arc a ray, a také celkem dobře prodávaný, hudebně zaměřený model Live With Walkman. Nový firmware by měl razantně zvýšit stabilitu, rychlost a také odstranit chyby v systému, na které si uživatelé houfně stěžovali po velké aktualizaci všech smartphonů z roku 2011, která postupně probíhala během května až června tohoto roku.

Po tom, co se mobilní svět dozvěděl o vydání dnešní aktualizace, se mnoho fanoušků na diskuzních fórech pustilo do spekulací, zda-li to není pouze předzvěst pro uvolnění další velké aktualizace, která by přinesla také novou verzi operačního sytému Android 4.1 Jelly Bean. Těmto domněnkám ostatně nahrává i nedávno oficiálně zveřejněná zpráva výrobce, ve které říká, že aktualizaci na Jelly Bean u starších modelů zvažuje - Sony Ericssony Xperia z roku 2011: Android 4.1 možná bude.

Podařilo se vám aktualizovat váš telefon na nový firmware 4.1.B.0.587? Podělte se s námi a s ostatními uživateli o vaše dojmy z jeho používání v diskuzi pod článkem.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Daff.cz
Novej firmware mam nainstalovan, ale rovnou mohu rict, ze to opet neni 100%, ale jinak nejake zlepseni se kona. Telefon je nyni rychlejsi, stabilnejsi, video neni trhane naproti tomu opet nejsou notifikace na lockscreenu a info diodka neblika pri prijate sms... Dal jsem si niceho nevsiml...
jakub
Tak na moji ray je změna veliká.. Telefon je o hodně rychlejší, aplikace se otvírají o hodně rychleji, je opravený fotoaparát, telefon se nevyhřívá a celkove je stabilnější.. Díky Sony a jen tak dál! Tento výrobce je asi fakt jediný který se stará o zákazníky i po roce co si od něj koupili telefon!
Zafata
To me celkem sere, ze neblika dioda u sms. Jsem cekal, ze to bude opravene sice mam active, ale na ten to snad brzo vydaji take. Kazdopadne ja ani ted nepocituji na ICS az takovy problem jak nekteri maji no.
Ivosh
Před touto aktualizací jsem na své Xperii Pro pozoroval jak beterie jde k nule raketovou rychlostí,také jsem čekal na zobrazení telefonního seznamu a vytáčení čísla i několik vteřin. Po nové aktualizaci je tak nějak vše rychlejší a úspornější. Takže jsem spokojený.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze