Sony Xperia P dostává update na Android 4.0.4

24

Dnešní večer přináší všem nedočkavým majitelům populární Xperie P od Sony konečně kýženou aktualizaci. K dispozici by již totiž měli mít firmware obsahující Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Jaké přináší novinky?

Sony Xperia P - fotografie z recenze

TIP! Recenze Sony Xperia P – Nejlepší Xperia posledních let

Xperia P je podle mnohých vůbec nejlepším telefonem, jaký Sony minimálně v letošním roce představil a uvedl na trh. V jejich specifikacích můžeme kromě extra jasného WhiteMagic displeje najít i výkonný hardware. Ten reprezentuje čipset ST-Ericsson U8500 NovaThor s dvoujádrovým procesorem o taktu 1GHz, kterému sekunduje grafika Mali-400MP. Mnoho uživatelů výrobce zklamal tím, že telefon představil se starší verzí Androidu 2.3 Gingerbread. Dlouho se diskutovalo o tom, kdy výrobce uvede aktualizaci na nejnovější verzi Ice Cream Sandwich, která mezitím také poněkud ztratila na lesku, jelikož Google již stihl představit další verzi Androidu značenou jako 4.1 Jelly Bean.

Dnes večer se ale na oficiálním blogu Sony objevila zpráva o zahájení postupné aktualizace smartphonů Xperia P právě na Android 4.0.4. Výrobce tak dostál svému slibu, který učinil na začátku měsíce. Firmware můžete stahovat buď přímo z telefonu skrze OTA update, doporučujeme však spíše druhou variantu, a to update skrze PC pomocí programů SEUS II či PC Companion.

A jaké novinky update přináší?

  • Nové multimediální aplikace Walkman, Album, Filmy a další/li>
  • Rozšířené možnosti v pohotovostním režimu
  • Nové funkce při zamčeném telefonu
  • Lepší přizpůsobení widgetů na základní obrazovce
  • Kontrola spotřeby dat
  • Nový správce spuštěných aplikací
  • Vylepšená výdrž baterie
  • Zvýšení výkonu telefonu
  • Oprava dalších drobných bugů a chyb

Jsme zvědaví, zda si japonský výrobce po zkušenostech s updatem Androidu na ICS u modelů z produktové řady 2011 dal na novém firmwaru pro Xperii P záležet a uživatelé si nebudou muset stěžovat spíše na zhoršení výkonu, zasekávání, "padání aplikací" a další neduhy, které může firmware přinést.

Čtěte také - Sony uvolňuje nový opravný firmware pro Xperie z roku 2011

Sony na svém blogu také svým zákazníkům sdělilo, že se můžou těšit na aktualizace i dalších stávajících modelů. Řeč je o Xperii U, sola a odolném komunikátoru Xperia go. Update pro tyto telefony by měl být údajně uvolněn "brzy". Kolik přesně dnů až týdnů si pod tímto termínem máme představit, je ale takříkajíc ve hvězdách.

Nainstalovali jste si už tento nový firmware do svého telefonu? Podělte se s námi a s ostatními čtenáři o své dojmy z něj v diskuzi pod článkem.

Zdroje: blogs.sonymobile.com

Diskuze ke článku
Orion
"Xperia P je podle mnohých vůbec nejlepším telefonem, jaký Sony minimálně v letošním roce představil a uvedl na trh." Naprosto souhlasím s mnohými :-D
stepo
Jo,pravda,je to pecka. Ale za nedlouho pujde na trh Xperia TX akias GX. A a dalsi masinky,Sony letos bude mit hodne nabusenych modelu.:-Dale jsem rad ze uz vypousej novej soft. pro letosni stroje.:-D
Mirek
Ahoj jak to je s mobilem kupovanym u mobilniho operatora? Jsou dane aktualizace hned nebo se tam čeka ?a pokud se čeka jak dlouho
Kenny
Ahoj, jak je to po aktualizaci s výdrží baterie? Tenhle telefon se mi moc líbí, uvažuju o koupi, ale právě ta výdrž mě zatím dost odrazuje.. Zlepšilo se to tou aktualizací?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze