Sony Ericssony Xperia z roku 2011: Android 4.1 možná bude

31

Před nedávnem představený operační systém Android 4.1 Jelly Bean už vzbuzuje hlasité dotazy uživatelů, zda jejich model aktualizaci dostane. Spekulace se vyrojily také kolem modelů Xperia od Sony z roku 2011. Přes černý začátek se zdá, že se některé modely možná aktualizace dočkají. (Aktualizováno)

Aktualizováno 1.8.2012 - naděje žije

Před několika dny se vyrojily informace, že Sony pro své modely z roku 2011 neplánuje nejnovější verzi Androidu Jelly Bean. Samotné Sony ale nyní částečně obrací. Prozatím totiž nevylučuje, že se některé modely řady Xperia z roku 2011 aktualizace dočkají. V současné chvíli to Sony zvažuje a probíhají testy, zda by to bylo možné. Nezbývá tak, než čekat, jak se japonský výrobce rozhodne.

Původní informace z 28.7.2012

Sony Ericssony Xperia z roku 2011 mohou na Android 4.1 zapomenout

Jistě si pamatujete, když při uvedení Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich Sony prohlásilo, že všechny její tehdejší modely dostanou aktualizaci. V podstatě šlo o prvního výrobce, který to potvrdil a navíc pro své celé portfolio. Ačkoliv se na aktualizace trošku čekalo, nakonec s výjimkou Xperie Play opravdu dorazily. To dávalo naději, že je Sony podpoří i v letošním roce. Bohužel, nestalo se tak.

Na angilckém Facebooku Sony se totiž objevila odpověď na jeden z dotazů, že modely Xperia arc S a Xperia mini pro aktualizaci na Android 4.1 Jelly Bean nedostanou. S ohledem na to, že je zmíněn nejlépe vybavený model roku 2011, Xperia arc S, je takřka jisté, že se Jelly Beanu nedočká žádný model z roku 2011.

Větší naděje je samozřejmě u letošních modelů, Sony ale zatím nic oficiálně neoznámilo a tak nám nezbývá než čekat.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Morous
...kde není výkon, tam není 4.1... :)
Kosta
No hlavně že tam nacpou nedodělanou 4.0!Neví někdo jak to dát zpět na 2.3?
Kosta
Dobrý den.Můj hlavní problém je,že se nepřipojím na některé wifi.A rychlý systém to taky není.
jakub
Pro ty co přešli na android 4.0 na SE telefonech doporučuju úplně přehrát systém v programu sony (opravit chyby) annaformátovat kartu. Telefon potom funguje o moc lépe a hlavně rychleji... Mám xperii ray

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze