Sony S1: první PlayStation tablet

Vlak s tablety se rozjíždí ohromnou rychlostí. Naskočit do něj chtějí snad všichni. Své pasažéry dnes v Tokiu představila i společnost Sony. Nové tablety S1 a S2 se pyšní certifikací PlayStation. Podívejme se blíže na Sony S1.

Článek průběžně doplňujeme o nové informace

Už dříve jsme vás informovali o spekulacích, že Sony chystá svůj vlastní tablet. Mělo se jednat o přístroj zaměřený především na hry s unikátním designem a vysokým výkonem.

TIP! Čtěte Sony chystá herní tablet S1 (Aktualizováno o video)

Nákres designu, který unikl již před několika týdny

Většina informací se nyní potvrdila. Společnost Sony oficiálně oznámila na tiskové konferenci v Tokiu, že na trh chystá 2 tablety. A jedním z nich je právě výše zmiňovaný - jeho prozatímní a nefinální název je Sony S1. Čím by měl zaujmout?

Pohled na nový tablet Sony S1 s poněkud netradičním designem

Především rozhodně svou konstrukcí. Nejedná se totiž o žádnou obyčejnou černou placku, ale jeho design je opravdu exkluzivní. Ze všeho nejvíce připomíná přeložené noviny. Unikátní je také asymetricky uložené těžiště pro pohodlnější držení v rukou. Pro lepší představu se jistě podívejte na fotografie. Nutno uznat, že design se opravdu povedl.

Díky netradičnímu designu skvěle padne do rukou

Přední stranu samozřejmě zabírá rozměrný dotykový displej, který nabídne úhlopříčku 9,4 palce s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Velký dotykový displej poskytuje dostatek prostoru pro ovládací prvky, které se vám při hraní her zobrazí. Ve výbavě bychom měli nalézt chipset NVidia Tegra 2, podporu Wi-Fi, 3G/4G a plusem bude i provázanost s produkty Sony. Nebude tak problém využívat tento tablet jako dálkové ovládání s televizory řady Bravia. Zajímavostí bude i možnost používat tablet jako periferii k Sony PlayStation. Tablet Sony S1 nabídne i dvojici kamer - přední a zadní. To vše pod taktovkou Androidu 3.0 Honeycomb.

Představení tabletu Sony S1 na konferenci v Tokiu

Kdy přesně bychom se měli nového tabletu Sony S1 dočkat se prozatím neví. Hovoří se o podzimu ještě letošního roku. Sony prozatím mlčí i o ceně, ale jeden ze zdrojů serveru Engadget již v únoru uvedl částku 599 amerických dolarů (cca 9 900 Kč), za kterou by se mohl model S1 prodávat. Zda tomu bude i ve skutečnosti, uvidíme.

Jakmile zjistíme další detaily, budeme vás o nich informovat.

Zdroje: phonearena.com, sony.net

Diskuze ke článku
mirka
neznie to zle:)
lydia
Ten tablet vypadá bezvadně.
pavúk
vyzerá to dobre. keby som raz mohol mať taký tablet...
jakubko
hmm..vyzerá to veľmi pekne..PS tablet..výborná myšlienka :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze