Herní Android tablety Sony S1 a S2 na videu a živých fotografiích

1

Už jste četli o nových tabletech Sony S1 a Sony S2? Pak jistě víte, že se jedná o novinky s operačním systémem Android 3.0 a oba se mohou pyšnit unikátní konstrukcí. Zatímco jeden připomíná přeložený časopis, druhý se podobá spíše knize. A jak vypadají ve skutečnosti si můžete prohlédnout na živých fotografiích a videu.

Jako první se podíváme na Sony S1, řekněme konzervativnější z obou tabletů. Zepředu se jedná o klasický vzhled tabletu - velký dotykový displej. Ten má rozlišení 1280 x 800 pixelů na úhlopříčce 9,4 palce. Zajímavost se však ukáže ve chvíli, kdy se na tablet podíváme zboku. Konstrukce totiž připomíná přeložené noviny nebo časopis. Tato konstrukce může mít hned několik výhod, například položený na stole je tablet mírně nakloněný což určitě pomůže při psaní. Pohodlnější bude jistě i držení tabletu na výšku jednou rukou, jak můžete vidět na jedné z fotografií.

Další tu máme tablet Sony S2, který se skoro ani za tablet označit nedá. I když... jak jinak jej označit? Na telefon je to velké, na tablet zase zvláštní konstrukce. Ale budiž, budeme tomu říkat tablet. Hned když se podíváte na fotografie tak vás zaujme unikátní konstrukce. V zavřeném stavu totiž nic tablet nepřipomíná, dotykové obrazovky se ukážou až když krabičku otevřete.

Ukáže se dvojice displejů, každý s rozlišením 1024 x 480 pixelů a úhlopříčkou 5,5 palce. Každý displej je tedy velký zhruba jako Dell Streak, ale využívají se oba, a tak tu máme přes 10 palců velkou zobrazovací plochu. Oba displeje jsou samozřejmě dotykové a zobrazuje se na nich prostředí operačního systému Android 3.0, stejně jako u Sony S1. Oba modely také pohání chipset nVidia Tegra 2.

Oba tablety jsou certifikované pro hry PlayStation, tudíž je jasné, že si na nich budete moci zahrát ty nejnovější herní tituly. Dostupnost tabletů by měla být v září, jak jsme vás již informovali v tomto článku. Bohužel cena zatím není známá.

Zdroje: phonearena.com, slashgear.com