Sony Ericsson opět láká na Xperii arc HD a Xperii ion (4x aktualizováno)

Tajemný přístroj značky Sony Ericsson přezdívaný Nozomi (nebo také Xperia Arc HD chcete-li) poslední dobou prostě nemůže zůstat schovaný a výrobce má co dělat, aby jej udržel pod pokličkou alespoň z hlediska specifikací. Ven se totiž dostávají další čerstvé fotografie a vypadají dostatečně důvěryhodně. Nově unikají kvalitní snímky Xperie arc HD!

Nová fotografie - Aktualizováno 6.1.2012 - 21:00

Sony Ericsson si nedá pokoj a opět láká novou fotografií. Představení je už opravdu blízko.

Nové fotografie a benchmark - Aktualizováno 6.1.2012

Nové informace k vlajkové lodi výrobce Sony Ericsson, stylové Xperii Arc HD, neznají konce. Ven se díky serveru ITProPortal dostávají nejen zbrusu nové živé fotografie, ale také potvrzení některých specifikací a benchmark test.

Na design si každý zajisté udělá obrázek sám. Ten se nám nemění a stále zůstává lehce futuristický, nezmizel ani lem, obepívající přístroj po obvodu a na dolní hraně. Co se specifikací týče, potvrzuje se dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon MSM8660 s taktem 1,5 GHz, 1 GB RAM, 12 MPx fotoaparát, HD displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů a interní paměť o velikosti 8 GB. Špatnou zprávou je absence slotu pro paměťové karty, paměť telefonu nám tak bude muset stačit. Na druhou stranu se jistě chystají i verze s větší pamětí.

Screenshot benchmarku také ukazuje test pouze jednoho jádra procesoru, Sony Ericsson si však s přístrojem stále hraje a je tak možné, že se jedná pouze o zkoušku, nikoliv náznak, že nás čeká ve finálním modelu pouze jedno jádro.

Potvrzen byl i operační systém. Sony Ericsson Xperia Arc HD bude mít za základ Android 2.3.7 Gingerbread a s Ice Cream Sandwich ke startu prodejů nepočítá. Jsme si ale jisti, že je upgrade jen otázkou času. Více se snad dozvíme na brzké výstavě CES.

Další teasery - Aktualizováno 4.1.2012

Sony Ericsson na svém Google+ profilu a Facebooku zveřejnil další teasery. Tentokrát nabídl pohledy na některé prvky chystaného telefonu. Všechny prvky vypadají stejně, jako na Xperii arc S a takřka s jistotou lze říct, že v Las Vegas bude představena vylepšená verze Xperie arc S, která bude disponovat dvoujádrovým procesorem, 12 Mpx fotoaparátem a možná HD displejem. Včerejší fotografie může zachycovat připravovaný vlajkový model Xperia Ion (kódové označení LT28at) s 4,55 palcovým displejem, 1,5 GHz dvoujádrovým procesorem a 13 Mpx fotoaparátem. Uvidíme, jaké modely a specifikace se nakonec potvrdí. Tisková konference Sony Ericssonu na veletrhu CES v Las Vegas začíná v úterý večer našeho času.

Teaser lákající na Sony Ericsson Xperia arc HD? Prvky jsou stejné se současnou Xperií arc S...

Už jen pár dní? - Aktualizováno 3.1.2012

Sony Ericsson dnes nažhavil své fanoušky na Facebooku, kde zveřejnil níže uvedený obrázek s hádankou: "Příští týden pro vás chystáme zajímavé novinky. Co myslíte, o co půjde?". Dívka na obrázku přitom drží v ruce poměrně velký telefon, jehož tvar by dokonale seděl právě na Xperii arc HD. Vzhledem k tomu, že příští týden se koná veletrh CES 2012 v Las Vegas, můžeme opravdu spekulovat, že nová vlajková loď Sony (Ericssonu) je opravdu za rohem.

Co představí Sony Ericsson příští týden?

Aktualizováno 12.12.2011 - živé fotografie

Nová vlajková loď od Sony Ericssonu dostává konečných podob. V posledních dnech a týdnech unikaly informace a fotografie. Dnes se však objevily kvalitní živé snímky nového Sony Ericssonu Xperia arc HD. Zdá se tedy, že právě tak se bude jmenovat a dosavadní označení Nozomi bylo jen vývojové.

Znovu si shrneme pravděpodobnou výbavu a nově uniklé informace. V prvé řadě jde o velký 4,3 palcový displej s jemným rozlišením 1280 x 720 pixelů. Plynulost Androidu 2.3.5 bude zajišťovat dvoujádrový procesor Scorpion s taktem 1,5 GHz, 1GB paměti RAM a grafika Adreno 220. Lahůdkou bude 12 megapixelový fotoaparát a taktéž záznam videa v rozlišení 1080p. Veškerý obsah si budete moci díky konektoru HDMI zobrazit na televizi. Interní paměť nabídne 16 nebo 32 GB. Bohužel chybí slot na paměťové karty. Překvapením je také použití microSIM karty. Prozatím neznáme kapacitu baterie, která však nebude uživatelsky přístupná.

Původní informace

Po nedávných konceptech na příští rok tak zase můžeme vidět o něco realističtější fotografie. Tentokrát se totiž odehrává jedna ze dvou možných situací. Buď jsou fotografie, které nejmenovaný zdroj poslal, zcela reálné a člověk na fotkách má opravdu funkční prototyp nového Sony Ericssonu, nebo se jedná o podvrh a nějaký náruživý fanoušek zkonstruoval vlastní napodobeninu. My se více přikláníme k první možnosti.

TIP! Přečtěte si více informací o chystaném Sony Ericssonu Nozomi.

Společně s fotografiemi se totiž objevují i některé specifikace, které potvrzují dřívější domněnky. Nozomi by tak opravdu měl mít duální procesor s taktem 1,5 GHz, 12 MPx fotoaparát a displej s rozlišením 720p. K tomu se má pochlubit 1 GB RAM a interní pamětí o velikosti 32 GB bez možnosti rozšíření. To vše bude mít na starosti baterie o velikosti 1750 mAh.

Opět ale musíme podotknout, že je vše čistě neoficiální a nemůžeme plně věřit žádné informaci. Netrpělivě tak čekáme na výstavu CES 2012, která startuje 10.ledna příštího roku. Tam se má totiž tento náruživý kousek oficiálně představit.

Zdroje: concept-phones.com, techorz.com, gsmarena.com, facebook.com

Diskuze ke článku
pudl
fantastico.
Carlos
No to je zase pádlo !!
®
Luxus !!! SE strikes back !!!
stepo
ano.ano. luxus presne tohle me napadlo take! moc se tesim na to az sony ericsson zacne se svejma phones na co ma nachystany na pristi rok. super

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze