Sony Ericsson mizí v propadlišti dějin, přivítejte Sony Mobile

Ještě v říjnu minulého roku oznámila společnost Sony plány na odkoupení 50% podílu Ericssonu ze společného join-venture projektu Sony Ericsson za cenu 1,05 miliard eur. Ačkoliv měl celý proces skončit již v letošním lednu, vše se nakonec trochu protáhlo a slavit může Sony až nyní.

Sony je nyní 100% vlastníkem Sony Ericssonu, patentů a mnoha licencí. Sony Ericsson od dnešního dne oficiálně ponese název Sony Mobile Communications. Sony se bude snažit novou divizi co nejrychleji začlenit do své organizace, aby mohl co nejrychleji a nejefektivněji čelit konkurenci v podobě Samsungu, Applu nebo LG.

Průkopníkem sjednocení nebude nikdo jiný, než Sony Xperia S, který jako první ponese pouze označení Sony. Všechny modely představené dříve ale zachovají původní firemní logo i kompletní název Sony Ericsson. Žádné velké přejmenovávání se tak konat nebude a ještě minimálně rok se budeme setkávat v prodeji i s přístroji nesoucí označení Sony Ericsson. Otazník visí nad typickým logem Sony Ericssonu - zelenou bublinou s charakteristickým tvarem uvnitř. Zda se Sony rozhodne nechat logo i nadále jasné není, všechny chystané přístroje včetně Xperie S jej ale na svém těle mají. Z toho se dá usuzovat, že se magické nazelenalé koule jen tak nezbavíme.

Zdroje: ericsson.com

Diskuze ke článku
pudl
mno, jen je zajímavé - z youtubových nahrávek z Ruska, že některé Xperie S mají označení Sony a některé Sony Ericsson......
Jerry
Tak to chce přejmenovat tuhle rubriku :). Je to dobře, mýslím si že budou mit větší šanci proti konkurenci, nic je netlačí k zemi.
Jajar
Já bych to logo nechal, bude to prostě samostatný odvětví jako jsou jejich walkmany se svým logem, herní konzole se svým logem...tak proč nenechat tohle logo jako divizi pro mobily?
Hafík
hmm a jako Nokie není hrozba co?! už mě ty Vaše články co sprostě ve všem vynechávaj nokii jako kdyby neexistovala štvou!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze