Sony Ericsson do svých budoucích smartphonů integruje NFC

3

Snad ještě během roku 2011 se dočkáme prvních telefonů značky Sony Ericsson s integrovaným čipem NFC pro bezkontaktní platby a další operace. Výrobce již podepsal dohodu s výrobcem NXP.

Tip: přečtěte si také článek - Sony Ericsson má nového viceprezidenta, přichází z Nokie

Sony Ericsson s integrovaným NFC už sice nějaký ten čas existuje (je jím nedávno uvedená Xperia arco), jenže ta je jen variací dobře známého globálního modelu Xperia arc, určenou pouze pro trh v Japonsku. Dnešní zpráva se ale týká telefonů Sony Ericsson s podporou NFC určených pro globální trh.

Společnost NXP, zabývající se výrobou čipů pro mobilní telefony a jiné zařízení, oznámila, že její NFC čip s označením NXP PN65, a jeho další následovníci, byl vybráni společností Sony Ericsson, která jej hodlá integrovat do svých smartphonů řady Xperia s operačním systémem Android. Přední světový výrobce mobilních telefonů chce díky NFC uživatelům umožnit například nákup jízdenky v MHD či lístků na fotbalový zápas. Čipy od NXP umožňují kompletní propojení s Google Wallet, nedávno představeným ekosystémem určeným právě pro mobilní transakce, v němž mimo Googlu figuruje ještě například Master Card nebo Citi Bank.

NFC čipy od NXP se brzy dostanou i do smartphonů od Sony Ericssonu

Čtěte: HP chystá vlastní NFC ekosystém: konkurence pro Google Wallet?

První čip od NXP, který bude Sony Ericsson do svých modelů implementovat, tedy nese název PN65. Zahrnuje radiového správce, zabudované bezpečnostní prvky a NXP k němu výrobci dodá i speciální ovládací NFC software. Zabudovaný bezpečnostní prvek umožňuje bezpečnou identifikaci, a to díky využití pokročilého šifrování , které se již široce používá v kreditních kartách, e-pasech, e-ID, a podobných řešeních.

"Tento poslední krok od Sony Ericssonu je dalším důkazem, jak výrazně dynamický potenciál skrývá technologie NFC," řekl Rick Clemmer, prezident a generální ředitel společnosti NXP Semiconductors. "Na základě pokračující silné poptávky od našich odběratelů, mezi které nově patří i Sony Ericsson máme příležitost zvýšit výnosy z našich NFC čipů dvou až čtyřnásobně. NFC nabízí převratnou příležitost pro výrobce mobilních telefonů, aby mohly svým zákazníkům nabídnout tvůrčí a inovativní smartphony. ", doplnil

Podívejte se také na - Sony Ericssony z říše snů: podívejte se na nejzajímavější koncepty

"V návaznosti na vedoucí postavení Sony Ericssonu mezi výrobci telefonů s Androidem, integrace Near Field Communication do našich telefonů Xperia, je dalším krokem směrem k dosažení našeho cíle, kterým je produkce těch nejzábavnějších smartphonů na trhu," řekl Jan Uddenfeldt, CTO (technologický ředitel společnosti Sony Ericsson). "NFC nabízí našim zákazníkům možnost rozšířit komunikační možnosti svého telefonu, a my jsme připraveni pracovat na vývoji nových, zajímavých telefonů, které budou právě NFC obsahovat.", dodal.

Jak to nakonec dopadne?

Tolik oficiální tisková zpráva. Na webu se ihned po jejím zveřejnění objevily spekulace, podle kterých by si měl Sony Ericsson premiéru telefonu s integrovaným NFC odbít zhruba na přelomu druhého a třetího kvartálu letošního roku. První telefon, který jej bude obsahovat, bude zároveň zřejmě novou vlajkovou lodí výrobce a podle spekulací by měl obsahovat třeba 16 megapixelový fotoaparát, nejnovější verzi Androidu nebo dvoujádrový procesor. Nechme se překvapit, co nakonec výrobce představí.

Zdroje: intomobile.com

Diskuze ke článku
Cejpatka
Čo že? 16 megapixelový fotoaparát? Takýto bazmek nechcem ani zadarmo, čo sa k..vy šikmooké definitívne zbláznili?
Jaroush
Já měl vždycky SE.No po Xperii x 10 mini jsem dlouho rozmýšlel co....?Náhle se mi do cesty připletlo HTC Desire,což jak jistě mnozí uznaji,je nebe a dudy.Nedá se to samozřejmě srovnávat.Nicméně tim nechci říct,že jsem na SE uplně zanevřel....jistě,zemětřesení neni pr.el,na druhou stranu mě to jako zákazníka nemusí zajímat...(dlouho trvá,než se nový model dostane na trh)....a tak....jak nebude mít SE kvalitní foun,jako za dob W800i,nebo K790,tak za rok neprodloužim smlouvu u t-mobileu,nebo prodloužim,ale s jiným výrobcem (nutno podotknout,že SE pro mě mě byl vždy symbol určité kvality a serioznosti...ty časy jsou ale asi pryč).Vypadá to,že firma HTC nahradí mou oblíbenou firmu,protože jejich přístroje jsou v době nástupu na trh výborný...I nadále ovšem zůstanu fandou SE a budu doufat,že se dostanou na výsluní.Hodně štěstí SE!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze