HP chystá vlastní NFC ekosystém: konkurence pro Google Wallet?

Do konce kalendářního roku se pravděpodobně dočkáme nových zařízení a také platebního systému s NFC, které bude vyrábět americký gigant HP. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Tip: přečtěte s také článek - HP Veer a HP Pre 3: dva nové super oblázky

Technologie NFC, která je nejčastěji spojována s mobilními bezkontaktními platbami, poslední dobou zažívá nebývalý rozkvět. Objevují se jak první smartphony s integrovaným NFC čipem, jako například Google phone Nexus S, nebo platební systémy. Největší šanci na úspěch má pak podle všech předpokladů nedávno představený Google Wallet, kterýžto systém bude pravděpodobně velkým katalyzátorem NFC jako takového. Kromě Googlu na něm totiž spolupracuje třeba MasterCard, CitiBank nebo Sprint. Ovšem této iniciativě pravděpodobně roste velká konkurence.

Pomocí Google Wallet v budoucnu třeba zakoupíte kávu nebo lístky na baseball

Čtěte: Google Wallet je nový platební systém pro mobily s NFC

Podle agentury Bloomberg na jejím vývoji velice aktivně pracuje další z amerických gigantů, společnost HP (Hewlett-Packard). Mělo by jít jednak o chytré telefony a tablety, samozřejmě jak jinak než běžící na platformě webOS. HP se však prý nehodlá zastavit na pouhém hardwaru, obsahující čip NFC. Podle Bloombergu chce vytvořit vlastní velký ekosystém s účastí množství různých firem, který se postaví přímo právě proti zmiňovanému Wallet od Googlu.

HP zřejmě chystá zařízení a vlastní systém na bázi NFC

Podle neoficiálních spekulací HP udělá první krok k uskutečnění těchto smělých plánů ještě do konce letošního roku. Zatím není jasné, jestli se bude jednat o tablet či telefon. Společnost má nyní v první řadě starosti s uvedením tabletu HP TouchPad na trh, které se očekává už za necelé dva týdny, tedy 1. července na trhu v USA. V nejbližší době rovněž chystá uvedení telefonů Pre 3 a Veer.

Zdroje: businessweek.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze