Sony Ericsson Xperia acro: Japonský arc oficiálně

Země vycházejícího slunce Japonsko patří mezi země s nevyspělejší úrovní mobilních technologií. V tamní nabídce můžeme nalézt stovky různých modelů. Sony Ericsson pro japonský trh připravil dvě varianty Xperie Arc pod označením Arco. Hlavním rozdíl bude v podpoře bezdotykových plateb NFC.

Spolu s modelem Xperia arc míří na japonské trhy také dvojice telefonů Acro. Lišit se od sebe budou především volací frekvencí v které pracují. S první variantou se zákazníci dovolají ve standardu GSM, druhý model pak pracuje pouze v sítích CDMA. Oba modely oproti modelu Arc nabídnou čip podporující bezdotykové platby NFC. Ostatní výbava je pak shodná. Čítá 4,2" dotykový kapacitní displej se zobrazovací technologií BRAVIA, fotoaparát s rozlišením 8,1 MPx a technologií Exmor R nebo jednojádrový procesor Snapdragon o taktu 1 GHz.

Sony Ericsson Xperia Arc
Čtěte: preview Sony Ericsson Xperia Arc: štíhlý Android s HDMI

Aktualizováno 11.4 2011

Opět se objevily nové informace poodhalující nám japonskou novinku. Na zadní straně se nám vedle diodového blesku ukazuje infra senzor. Novinka bude o něco těžší 135 gramů oproti arcu 117 gramů. Zároveň vzroste i její tloušťka na 11,8 mm. I nadále vám budeme přinášet informace a novinky, zůstaňte s námi.

Aktualizováno 7.4 2011

Dnes došlo k oficiálnímu představení Xperie acro. Neočekávejte žádné velké inovace či nové funkce, přesto drobné změny potěší. Výčet novinek startuje přítomnost čipu NFC, umožňující bezdrátové platby. Další novinka je pak tvořena aplikacemi umožňující sledování televizních kanálů, bude se jednat o streamové vysílání, vyžadující přítomnost datového tarifu. Ostatní výbava je pak na oko shodná s Xperií arc. Těšit se můžeme na dotykový displej 4,2" s technologií Bravia Engine. Na 8,1 MPx fotoaparát s autofocusem s technologií Exmor R nebo operační systém Android ve verzi 2.3 Gingerbread. Zastoupena je také řada konektorů jako MicroHDMI, MicroUSB nebo sluchátkový 3,5 mm jack konektor. V novince tepe jednojádrový procesor architektury MSM8255 Scorpion výrobce Qualcomm s grafickým akcelerátorem GPU Adreno 205.

Zdroje: xperiablog.net, unwiredview.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze