Sony Concept N: sluchátka, která nemáte na uších

6

Concept N je poměrně futuristický název pro sluchátka od japonského Sony. Tento prozatím koncept, jak již z názvu vyplývá, se pyšní jedním unikátem – sluchátka se nedotýkají uší a zvuk k uživateli doléhá pomocí směrových reproduktorů.

Concept N jsou navrženy tak, aby posluchač mohl mimo hudby slyšet i vše, co se kolem děje. Mělo by to přispět k větší bezpečnosti, pokud rádi posloucháte hudbu například při cestě do práce. Díky slyšení hluku z venkovního prostředí budete mít větší přehled o situaci kolem. Protože se sluchátka nosí netradičně na krku, jistě si také říkáte, že lidé okolo tedy uslyší zvuk ze sluchátek, a pro okolí to tak bude nepříjemné. Sony ale tvrdí, že zvuk je slyšet jen mírně, protože je směřován k uživateli.

Sony Concept N
Zvuk míří ze sluchátek přímo na uživatele

Concept N je vybaven také čtyřmi mikrofony, aby lépe zachytily hlas uživatele i ve větším hluku. Pomocí vašich hlasových pokynů pak můžete pořizovat například snímky z malé integrované kamerky. Díky Bluetooth spojení s telefonem také dokáže hlasově navigovat. Sony Concept N jsou stále prototypem a ještě jim zbývá ujít poměrně dlouhá cesta. Post-prototyp by ale měl být k dispozici již koncem tohoto roku.

Zdroje: theverge.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Josef Kubeš
Josef Kubeš
No jsem k tomu skeptický... Stačí mi hovádka s nekvalitními sluchátky ve veřejné dopravě, kde i přes hluk dopravního prostředku je okolí obtěžováno hudbou dotyčného...
Redmarx
Ono to neni o nekvalitnich sluchatkach, ale bud posluchac slysi i zvuky okolo sebe, potom to samozrejme musi platit i naopak, ze lide okolo nej slysi co posloucha ve sluchatkach. Nebo je posluchac od okoli zvukove odizolovan, potom ale nemuze zadne zvuky z okoli vnimat. Ve sluchatkach do usi se tomu rika spunty (s okolim se vzajemne neslysi) nebo pecky (slysi). Sluchatka na hlavu jsou zase uzavrena, polouzavrena a otevrena, asi je jasne, ktere jsou ktere.
Taky to zrovna dvakrat nemusim, kdyz nekteri nemaji respekt k ostatnim a kdyz uz musi poslouchat sluchatka hlasite, nevezmou si uzavrena sluchatka nebo spunty.
Tento koncept od Sony je nesmysl, uzivatel by musel mit hlavu ve zvukove utesnene helme, aby to nevyzarovalo zvuky do okoli, v realu to bude slyset jeste vic nez otevrena sluchatka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze