Sníte o chytrém prstenu od Applu? Jen tak se zřejmě nedočkáte

Sníte o chytrém prstenu od Applu? Jen tak se zřejmě nedočkáte
Fotografie: Gemini
  • Podle Marka Gurmana na něm Apple v současnosti vůbec nepracuje
  • Jedním z důvodů by mohly být hodinky Apple Watch

Ať už se vám nejnovější trend v segmentu wearables v podobě chytrých prstenů líbí, či nikoliv, je o tyto produkty evidentně zájem. Svůj chytrý prsten relativně nedávno uvedl Samsung a snaží se tak konkurovat v tomto oboru již více etablovaným značkám, jako je například Oura. Funkcionalita Galaxy Ringu je však relativně omezená a mnoho zákazníků také tápe nad tím, v čem je chytrý prsten lepší než hodinky a proč nenosit na ruce raději je.

Možná i z výše uvedených důvodů se podle známého specialisty na Apple Marka Gurmana cupertinský gigant v současnosti nechystá na uvedení vlastního chytrého prstenu. Údajně prsten ani není vůbec ve vývoji, ačkoliv některé jiné zdroje naopak tvrdí, že bychom se jej mohli dočkat již v roce 2026. Podle všeho někteří zaměstnanci navrhovali, aby se Apple zaměřil na vývoj chytrého prstenu, vedení to však nezaujalo, neboť by chytré prsteny kanibalizovaly na úspěchu Apple Watch, s nimiž se Applu velmi daří a nedávno představil mezigeneračně tenčí a také odolnější Apple Watch 10 s větší obrazovkou.

Dodejme, že Mark Gurman z agentury Bloomberg je nicméně považován za relativně důvěryhodný zdroj s vazbami na Apple „insidery“. V minulosti již odhalil mnoho produktů a dalších nadcházejících novinek ze strany Applu a obvykle se neplete.

Chytrého prstenu s (miniaturním) logem Applu se zřejmě jen tak nedočkáme, namísto toho bychom se však brzy mohli stát svědky představení cenově ještě dostupnějších Apple Watch SE s pouzdrem vyrobeným z plastového kompozitu, jež budou nabízené v mnoha líbivých barvách a budou stát ještě méně než současné Apple Watch SE. Lze předpokládat, že pokud se Applu podaří uvést ještě levnější Apple Watch, zakoupí si je i část majitelů iPhonů, kteří nad nákupem doposud váhali, čímž Apple ještě navýší svůj již tak vysoký tržní podíl v tomto segmentu. V případě chytrého prstenu lze navíc téměř s jistotou tvrdit, že pokud by Apple takové zařízení uvedl, bylo by pravděpodobně velmi drahé, dost možná ještě dražší než Samsung Galaxy Ring s poměrně ambiciózní cenovkou 450 eur, tedy zhruba 11,5 tisíce českých korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze