Sledujte s námi dnešní představení Pixelů 9 a dalších novinek od Googlu

15
Sledujte s námi dnešní představení Pixelů 9 a dalších novinek od Googlu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Kromě nových Pixelů běžné konstrukce se zřejmě dočkáme i nového Foldu
  • Šušká se také o hodinkách Pixel Watch či sluchátkách

Společnost Google již několik let nabízí jedny z nejzajímavějších smartphonů na trhu. Kromě vlajkových modelů klasické konstrukce má v nabídce také cenově dostupnější „Áčkový“ Pixel s velmi zajímavým poměrem cena/výkon a samozřejmě i ohebný Fold. Mimo to se šušká o představení nových Pixel Watch či bezdrátových sluchátek. Událost můžete sledovat na síti YouTube již dnes od 19:00 SELČ. Na mobilenet.cz také samozřejmě najdete podrobnosti o veškerých dnes představených novinkách. Níže se můžete dozvědět více o tom, co lze na základě různých „úniků“ očekávat, že Google představí.

Celkem čtyři Pixely, klasické i ohebné

V letošním roce se očekává, že tradiční smartphony od Googlu budou zastoupeny třemi modely: Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL. Displeje těchto zařízení by měly nabídnout úhlopříčky 6,3", 6,3" a 6,8". Kromě vylepšené fotovýbavy a výkonnějšího hardwaru se můžeme těšit na nový 4nm čipset Google Tensor G4 s osmi jádry, který slibuje výrazné zlepšení výkonu, zejména v oblastech využívajících umělou inteligenci. Dále se očekává, že nová generace Pixelů nabídne o něco větší baterie, což by mělo zajistit delší výdrž, a také rychlejší nabíjení, což byla jedna ze slabin předešlých Pixelů.

Pro fanoušky skládaček si Google údajně chystá nový model Fold, pravděpodobně s označením Pixel 9 Pro Fold. Tento model by měl být oproti svému předchůdci vyšší a tenčí, přičemž by mělo být možné jej zcela rozevřít do plochého stavu. Očekává se také mezigenerační snížení hmotnosti a nasazení nového čipsetu. Překvapivě však údajně dojde i ke snížení kapacity baterie, což může být kontroverzní krok, ale Google pravděpodobně vyváží tento menší baterii energeticky efektivnějším čipsetem.

Sluchátka i hodinky

Na své si přijdou i příznivci nositelné elektroniky neboli wearables, kde bychom se měli dočkat nových sluchátek Pixel Buds Pro 2. Nová generace přinese upravený design s tzv. ploutvičkami, které zajistí lepší uchycení v uchu. Kromě podpory ANC se můžeme těšit na několik atraktivních barevných variant, a také na nové nabíjecí pouzdro s kapacitou baterie údajně 650 mAh.

Google Pixel Watch 3, které by měly být dostupné ve dvou velikostech, konkrétně 41mm a 45mm, by si měly zachovat design, avšak přinést vyšší maximální jas displeje a zvýšenou obnovovací frekvenci. Co se týče baterie, očekává se kapacita 310 mAh u menší varianty a 420 mAh u větší varianty.

Diskuze ke článku
Lukas Vrabel
Lukas Vrabel
Ale tiez sa mi paci Pixel 9Pro. V malom telefone bude mat vsetko. Vykon mi nevadi lebo teraz mam Pixel 8 a ten telefon zvlada vsetko. Len dufam ze vydrz baterie sa zlepsi a inak budem spokojny
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Konečne oficiálne aj na Slovensku, hlavne nech to nepokašlu cenami
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: včera 15:59
Sem zvedavej hlavně na P9 Pro. Malej display a foťák skoro stejný z P8 Pro. Hlavně ten teleobjektiv je top a mít ho v málem telefonu by bylo super. Škoda toho menšího výkonu. To je zrovna věc, která mě úplně neláká... kor ne za skoro 1000 ojro. Uvidíme, co nabídne za bonusy na začátek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze