SkyDrive aplikace bude i pro Android. Jak bude vypadat?

Uživatelé populárního cloudového úložiště SkyDrive od Microsoftu, vlastnící mobilní telefony s operačním systémem Android musí v současné době používat pro přístup ke svým datům různé neoficiální klienty. To by se ale mělo již brzo změnit.

Tým vývojářů totiž v Redmondu již delší dobu připravuje oficiální aplikaci SkyDrive pro Android a nyní se zdá, že její dokončení je už téměř za dveřmi. Přesněji bychom se měli podle oficiálního blogu vývojářů Microsoftu dočkat za několik týdnů.

TIP: Google Drive na telefonu vs. SkyDrive, iCloud a Dropbox? (video)

Android ale zdaleka není první platformou, na které si mohou mobilní fandové užívat oficiální aplikaci pro SkyDrive. Microsoft totiž už v prosinci 2011 uvolnil oficiálního klienta pro Windows Phone a Apple iOS. Od té doby si ho podle statistik stáhlo více než 4 miliony lidí.

Screenshoty z připravované oficiální aplikace SkyDrive pro Android

Androidí aplikace bude z hlediska svých možností a funkcí velice podobná svým sestrám na dvou výše uvedených platformách. Budete tedy moci procházet mezi svými uloženými daty, nahrávat nová data, mazat stará a nepotřebná, a nebo je například i sdílet. Fungování SkyDrivu by se ale nemělo omezovat jen na aplikaci samotnou. Například fotografie a nebo videa které na něm máte uložené, se totiž nasynchronizují i do vaší mobilní galerie a pro jejich prohlížení tak nebudete muset otevírat SkyDrive aplikaci. Stejně by to mělo fungovat například i s hudbou, kancelářskými dokumenty apod. Docela praktická věc, co myslíte?

Pro novinky o blížící se oficiální aplikaci SkyDrive doporučujeme sledovat Twitter @SkyDrive .

Zdroje: androidcentral.com, windowsteamblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze