Apple přestal blokovat aktualizaci Skydrive, stahujte verzi 3.0

4

Uživatelé iPhonů a iPadů se po zhruba třičtvrtě roku dočkali aktualizace aplikace SkyDrive. Apple ji dlouhou dobu blokoval pro neshody s Microsoftem kvůli odměnám za in-app nákupy. Konečně si mohou majitelé iPhonu 5 a iPadu Mini užít SkyDrive optimalizovaný i pro jejich displeje.

Microsoft a Apple jsou na poli mobilních telefonů velcí rivalové, to víte určitě sami. Jedna z tichých válek mezi těmito dvěma společnostmi se vede i na poli App Store, kdy Apple zhruba od poloviny loňského roku blokuje aktualizaci aplikace SkyDrive, která slouží k přístupu na stejnojmenné cloudové úložiště Microsoftu. Microsoft odmítal platit Applu 30% podíl z in-app nákupů v této aplikaci, díky kterým jste si mohli předplatit vyšší úložný prostor.

Nyní konečně došlo mezi oběma společnostmi k dohodě a včera večer se objevila ke stažení verze SkyDrive 3.0. Přináší mimo jiné kompatibilitu s iPhone 5 a iPadem Mini, pozměněný vzhled a možnost nahrávat a stahovat fotografie v plném rozlišení. Kromě těchto novinek byla opravena i řada chyb a aplikace by měla být zase o něco rychlejší.

A jak Microsoft a Apple vyřešili problém s in-app nákupy? Jednoduše, v aplikaci SkyDrive žádné nenajdete. Pokud chcete zvýšit kapacitu vašeho prostoru, musíte to udělat přes webové rozhraní SkyDrive. V aplikace nenajdete ani žádné odkazy, které by vedly na stránku pro navýšení tohoto předplatného, chcete-li ale tak učinit, přejděte sem.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Velda
Takže žádné dohodly. MS prostě ustoupil – to je rozdíl.
mirec
Ustúpením by som to nenazval,skôr naopak. Majitelia na iPhonu to budú mať zložitejšie v prípade že budú chcieť mať viacej miesta na Skydrive.
jenik
A na androidu je nejaktuálnější verze v letošního ledna...škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze