Microsoft mění jméno cloudového úložiště ze SkyDrive na OneDrive

36

Půl roku po prohrané soudní „bitvě“ s British Sky Broadcasting Group (BSkyB) mění Microsoft název svého cloudového úložiště SkyDrive na OneDrive. Kromě samotného jména se samozřejmě nic nemění, stále jde o cloudový systém, ke kterému můžete přistupovat z téměř jakéhokoliv zařízení.

Nepřehlédněte:

SkyDrive je minulost, přivítejte OneDrive

Půl roku po prohraném soudním sporu s BSkyB kvůli porušení ochranné známky SkyDrive Microsoft mění název svého cloudového úložiště na OneDrive. Dle soudního rozhodnutí Microsoft může používat název SkyDrive ještě po přiměřenou dobu a mohl plynule přejít na nový název, který byl právě dnes odhalen.

OneDrive se blíží

A proč se tedy nakonec Microsoft rozhodl pro název OneDrive? Microsoft to vysvětluje tak, že OneDrive je „jedním místem pro všechno ve vašem životě“. To podporuje také fakt, že je toto cloudové úložiště dostupné z většiny moderních operačních systémů/zařízení. Fungovat bude samozřejmě na stejném principu, jak byli uživatelé zvyklí a v podstatě se pouze změní název. Jak je podle grafiky úvodní stránky služby OneNote, také grafika a logo zůstanou stejné.

Podrobnosti o dostupnosti OneDrive budou vypuštěny brzy, momentálně můžete na stránkách OneDrive vidět informaci o blížícím se spuštění, můžete zde také vložit váš e-mail, abyste byli informování mezi prvními. V následujícím období bude Microsoft přejmenovávat postupně své aplikace pro všechny systémy a služby na SkyDrive navázané.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: preview.onedrive.com, thenextweb.com, blog.onedrive.com

Diskuze ke článku
Peter Kajuch
Peter Kajuch
Pics or didn't happen! :D
BK
A čo je s tými 20 GB zdarma, o ktorých sa tu rozprávalo pred vianocami? Prišlo to niekomu? Lebo ja som stále na pôvodných 7 GB.
stroodl
Lidi ztrácí soudnost. Stejná absurdita jako s názvem "metro". Evropa je v rozkladu:)
micro
Kdo chce přijít o data, tak je posílá do cloudu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze