Microsoft zrušil podporu skupin na OneDrive

3

Pokud jste uživatelem služby OneDrive, tak nejspíše víte o funkci, která umožňuje vytvoření pracovní skupiny. Všichni uživatelé v této skupině mají možnost prohlížet či upravovat určité soubory nebo složky. Microsoft tuto funkci ovšem potichu zrušil.

Tato zpráva určitě nepotěší ty, kteří tuto funkci využívali. Do těchto skupin jste mohli zařazovat různé uživatele, kteří se poté stali spolumajiteli souborů a složek, což určitě napomáhalo lepší spolupráci mezi více lidmi. Svým způsobem se jednalo o prostor, který byl oddělený od standardního úložiště OneDrive. Pokud se pokusíte vytvořit novou skupinu, tak se setkáte s oznámením, že tato funkce již není dostupná.

Chybová hláška

Pokud jste již nějakou skupinu již dříve založili, tak ji stále můžete využívat, ale bohužel nelze vytvářet nové a není ani možné přidávat nové uživatele do stávajících skupin. Tuto funkci nahradila novější funkce, která umožňuje přidávání spolumajitelů k různým souborům a složkám. Tuto funkci Microsoft představil při spuštění cloudového úložiště OneDrive a je podobná funkci, jenž umožňovala vytváření skupin, ovšem ta byla pohodlnější. Vadí vám, že Microsoft zrušil tuto funkci, nebo jste o ní vůbec nevěděli? Podělte se s námi v diskuzi.

Zdroje: onedrive.live.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
tomas
Síce som o tejto funkcii nevedel, no veľa firmám a korporáciam ktoré na tomto fungovali to bude vadiť. Nechápem prečo to zrušili.
misaz
K tomuto účelu má Microsoft dobrou aplikaci Visual Studio online, která umožňuje sdílet mezi lidmi soubory (prvotně byla určena pro zdrojové kódy). Podporuje verzovací systémy Git a TFS. Pro max 5 lidí je zadarmo. myslím že pro firmy je toto ideální.
iOSHater
Myslím, že pro firmy a korporace je určený SharePoint nebo Office 360, který ho má v sobě. Takže těm to vadit nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze