Google Drive na telefonu vs. SkyDrive, iCloud a Dropbox? (video)

10

Google v tomto týdnu za velkého očekávání konečně spustil své cloudové úložiště Disk Google (Google Drive). Dá se tak říci, že i Android má konečně svou vlastní alternativu pro SkyDrive na Windows Phone a iCloud pro iOS. Pojďte se podívat na video, kde si vše ještě s Dropboxem srovnáme.

Google Drive vs. Skydrive, Dropbox a iCloud

Více informací o novém Google Drive nejdete v tomto článku: Google Drive oficiálně: 5 GB cloudové úložiště pro každého.

Srovnání základních parametrů

parametry Google Drive SkyDrive Dropbox iCloud
úložiště zdarma 5 GB 7 GB 2 GB 5 GB
100 GB / rok $60 $50 $200 $2001
Mobilní klient Android, iOS2 Windows Phone, iOS Android, iOS, BlackBerry iOS
PC klient Windows, Mac OS, Linux2 Windows, Mac OS Windows, Mac OS, Linux Windows, Mac OS
Automatická záloha fotek ne ano ano ano
Synchronizace libovolných dat ano ano ano ne
Stručná charakteristika3 Synchronizace dat a on-line kancelářský balík s podporou spolupráce Synchronizace dat, návaznost na kancelářský balík, záloha fotek telefonu Synchronizace dat, záloha fotek telefonu Synchronizace nastavení a vybraných dat mezi zařízeními (fotografie, události, ...)

1 iCloud nabízí maximálně 50 GB za $100 ročně. Jedná se o dopočítanou částku pro srovnávací účely.
2 Podpora pro tyto platformy je zatím v přípravě.
3 Z hlediska funkčnosti mobilních aplikací.

Zdroje: plus.google.com

Diskuze ke článku
freeman
Odvšadiaľ sa na mňa valia správy o novom Google Drive. Ale ako to vyzerá ja mám smolu. Moje konto mi zatiaľ stále ponúka len zložku dokumenty. Žiadny DISK vedľa Gmail nemám. Taktiež mobilná verzia mi ponúka len možnosť poslania správy o zmene programu na novú službu Drive. To mu sa povie smola.
Dani
Malá chybička. ja mám Windows a iCloud mi ide normálne, aj fotky mi automaticky posiela do počítača. len si treba nainštalovaŤ iTunes a s tým automaticky sa nainštaluje aj Apple Software Update. A tam sa dá nainštalovať potom iCloud a ostatné. :-)
Dano
Testol som Google Disc ale nepresvedcil ma.Skydrive pre mna 25GB zdarma a Sugarsync (u mna 5,8GB) dokaze dokonca synchro vybraneho priecinka v PC.Obe sluzby mi nudzovo utiahne aj Opera v starom WM telefone,ale Google Disc uz nie tak korektne (vobec som nebol schopny poslat tam subor).A to nehovorim o Google politike bezpecnosti dat,takze nie dakujem.
Dropbox je u mna jednotka kvoli pristupu k datam vo WM telefonoch (Ruttensoft - CloudFiles).Dalsi Telefon bude urcite WP takze dlasie minus u mna pre Google.
Mimochodom ten nazltly display Lumie je teda na tomto videu krasne viditelny...
Matoneo
Tak jsem si včera aktivoval Dropbox a už ani nevím přesně jak, ale najednou jsem tam měl 5,7 GB (zdarma). Zřejmě je to hlavně díky spolupráci Dropboxu s HTC. Každopádně milé překvapení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze