Skládací Pixel Fold oficiálně potvrzen. Google jej představí 10. května

3× aktualizováno
Skládací Pixel Fold oficiálně potvrzen. Google jej představí 10. května
Fotografie: @evleaks
  • Ohebný smartphone od Googlu zaujme zvýšenou odolností
  • Bude nabízen s hodinkami Pixel Watch
  • Prodej by měl být zahájen během června

Aktualizováno 5. 5. 2023

Google skrze Twitter oficiálně potvrzuje příchod ohebného Pixelu Fold, a to již 10. května. Kromě potvrzení termínu se Google vytasil rovněž s krátkým videem, ve kterém si lze skládací novinku s předstihem prohlédnout. Bohužel se ale zřejmě definitivně potvrzují skutečně monstrózní rámečky kolem vnitřního displeje.


Aktualizováno 30. 4. 2023

Uběhlo pár dalších dnů a my se můžeme seznámit s rendery Pixelu Fold, které vypadají velmi realisticky, dost možná pochází od samotného Googlu. Pixel Fold se ukazuje v celé své kráse, potvrzuje se také fakt, že novinka od Googlu bude vypadat jako Oppo Find N2. Za úniky stojí @evleaks.

Google Pixel Fold odhalil @evleaks

Rendery potvrzují to, o čem se již delší dobu spekuluje. Vnitřní displej bude mít poměrně široké rámečky, do kterých se vejde i selfie kamera. Modul hlavního fotoaparátu má být poměrně výrazný, prostor v zavřeném stavu naopak zcela minimální. K dispozici budou dvě barevné varianty, Porcelain a Obsidian. Rozměry zařízení mají (v zavřeném stavu) činit 139,7 × 79,5 ×12,1 mm, v otevřeném pak 139,7 × 158,7 × 5,8 mm. Hmotnost má činit 283 gramů. Chybět nemá odolnost IPX8. Navzdory očekávání nižší ceny se má novinka prodávat za 1 799 USD, což je cca 46 500 Kč včetně DPH. Předobjednávky odstartují ještě v květnu, do prodeje se pak novinka od Googlu dostane v červnu.

Aktualizováno 24. 4. 2023

Google Pixel Fold se představí již velmi brzy a dnes se vůbec prvně můžeme podívat na video, ve kterém je v akci. Konkrétně můžeme vidět jeho zavření a opětovné rozevření. Design potvrzuje výraznější rámečky a vzhled podobný Oppu Find N2. Za zveřejněním videa stojí Kuba Wojciechowski a zbývá dodat, že oficiální premiéra by měla proběhnout v rámci konference I/O, která v letošním roce začíná 10. května.


Původní informace z 19. 4. 2023

První ohebný telefon z dílny Googlu by mohl mít podle cnbc.comsolidně našlápnuto v některých oblastech překonat i takový etalon, jakým je série Galaxy Z Fold. Zákulisní zdroje konkrétně uvádí, že kromě představení na konferenci Google I/O se dočkáme telefonu s 5,8" vnějším displejem, po jehož rozevření se přetaví v 7,6" tablet poháněný procesorem Google Tensor G2. Cena má být pak velice blízká Galaxy Z Fold4, dokonce ještě o něco nižší.

Jednou z oblastí, kde má pak Pixel Fold překonávat Galaxy Z Fold, je baterie, jež má nabídnout vyšší kapacitu a zprostředkovat delší výdrž. Telefon o hmotnosti 283 gramů má mít podle všeho také nejodolnější pant, se kterým jsme se u skládacích telefonů doposud setkali. V rámci přilákání nových zákazníků pak bude Google nabízet Pixel Fold spolu s chytrými hodinkami Pixel Watch, které právě testujeme.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 20. 4. 2023 12:52
Sice bude levnější než Fold 4 ale v době vydaní ne teď :D a za chvíli tu bude 5ka.
Ben Ben
Ben Ben
Nejhezčí s těma rámečkama? Aha...
Pan Holub
Pan Holub
V současnosti nejspíš neexistuje konkurence, která by uměla vyrábět a prodávat zmetky jako Google. A stále stejný přístup, od bootloopu při aktualizaci Nexusů až po problémovou radiovou část u Pixelů 6, 7. Opravy či výměny jsou u Googlu velký problém. Fotky hezký ale mobil jako celek nepoužitelný, s řadou výrobních HW chyb. Kdyby byla skládačka pozlacená, od Googlu už nic nechci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze