Siri se v uplynulém roce zlepšila o 40 procent. Bude více proaktivní

3

V rámci úvodního keynote tradiční konference WWDC v San Franciscu představil Apple mimo jiné i řadu novinek týkajících se virtuální asistentky Siri. Ta vyřídí podle statistik Applu týdně úctyhodnou porci 1 miliardy požadavků. Za poslední rok se pak Siri zlepšila o 40 procent. Je přitom rychlejší a přesnější. Její chybovost je pouhých pět procent.

V rámci iOS 9 Apple kompletně přepracoval uživatelské rozhraní Siri. Ta navíc, stejně jako celý operační systém, dostane celou řadu proaktivních funkcí. Bude například hledat v emailech neznámá telefonní čísla, a když vám bude někdo neznámý volat, pokusí se zjistit jeho identitu.

Siri v iOS9
U neznámých čísel se Siri pokusí dohledat identitu.

Celý iOS 9 včetně Siri se nyní bude učit z vašeho chování, a použije tyto informace, aby lépe reagoval na vaše potřeby v závislosti na kontextu. Při příchozím emailu s pozvánkou na slavnost ji přidá do kalendáře. Nabídne vám možnost připomenutí ve formě pop-up okna, když je čas odejít v závislosti na aktuálním provozu. Pokud jste se zúčastnil nějaké akce, dokáže vám hledání nabídnout další relevantní návrhy, jako jsou například zkratky na kontakty, které též byly účastny.

Siri v iOS9
Ve výsledcích vyhledávání se objevují i nejčastější kontakty.

Hledání uvnitř aplikací a kontext ve fotografiích

Apple navíc nabídne vývojářům API k vyhledávání. Přes Spotlight budete moci vyhledávat hluboko v aplikacích a obsahu, díky čemuž Siri přináší maximálně relevantní výsledky. Například pokud budete hledat recept, nabídne vám kromě výsledků hledání na webu i návrhy z vašich aplikací. Kliknutím na výsledek hledání se pak otevře přímo samotná aplikace. Také umí přepočítat různé jednotky měření: „Kolik je 12 lžic?“

Siri v iOS9
Siri zvládne přepočítat různé jednotky.

Siri se také naučila vyhledávat ve fotkách. Napodobuje v podstatě to, co nabídl Google v nových Google Photos. Zvládne vyhledávat fotografie podle času, kdy stačí říct: „Ukaž mi fotky z minulého léta?“ Stejně tak však může hledat i podle kontextu: „Najdi mi Tima na karaoke.“ Siri se přitom nezapomene zeptat, zda ho nechcete pozvat na dnešní party.

Siri v iOS9
Siri dokáže nalézt fotografie podle času i kontextu.

Apple přitom mírní obavy uživatelů o ztrátu soukromí. Nic z toho není spojeno s Apple ID a zůstává to pouze v telefonu. Vše je anonymní a Apple nechce žádné sdílení informací.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Vendas
Nevíte jestli bude SIRI v iOS 9 obsahovat češtinu ? Já jsem to nikde nenašel
Petr
Jako pecka, zkuste se podívat na http://www.multybazar.eu















.

.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze