Nový systém iOS 9: kdy dorazí a pro jaké modely bude dostupný?

8

Americký Apple dnes večerní keynote zahájil svou každoroční akci WWDC. I letos jsme se dočkali představení další generace mobilního systému iOS. Systém s pořadovým číslem devět přináší mnoho novinek, na které se brzy může těšit mnoho uživatelů přístrojů s nakousnutým jablíčkem.

iOS 9

Nový systém Apple iOS 9 byl před malou chvílí představen. Apple se rozhodl zaměřit na menší náročnost, a to nejen co se výkonu týče, ale i místa, které samotný systém potřebuje. V novém iOS 9 tak najdete mód na zrychlení systému, či úsporný režim, který přidá 3 hodiny v pohotovosti. iOS 9 si z paměti ukousne jen 1,8 GB, což ocení majitelé přístrojů s menší pamětí. Jde o výrazně menší hodnotu ve srovnání s iOS 8, který potřeboval přibližně 4,5 GB. Přehled všech novinek najdete v našem souhrnném článku.


iOS 9 se dostane na nespočet modelů od Applu

Apple samozřejmě oznámil, kdy se nový systém dostane k uživatelům. Vývojářská beta bude dostupná už dnes. Veřejná beta verze bude uvolněna v průběhu července. Pokud však čekáte až na finální verzi, vězte, že se ji dočkáte na podzim. Níže se již podíváme na seznam zařízení, která iOS 9 obdrží. Za vyzdvihnutí stojí, že Apple nezapomněl ani na čtyři roky starý iPhone 4S, či obdobně starý iPad 2.

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Zaujímavé ze Apple dokázal vylepšiť OS pridať funkcie a pritom znížiť potrebnú pamäť o viac než polovicu...
Michal
iOS 9 dostane 4s, fakt směšný, ale 4ka, která je srovnatelná, nemohla dostat iOS 8!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze