Siri na iPhone 4S má bezpečnostní problém

15

Nejzářivější vymoženost nového iPhonu jménem Siri je nejen revolučním krokem v oblasti hlasového ovládání, ale také potenciální hrozbou pro vaše data a informace. Hlasová společnice totiž bez problémů převypráví emaily či telefonní čísla komukoliv, kdo s ní příjde do styku.

Všechny hrozivé vynálezy většinou začínají s dobrým úmyslem. Tak, jako Skynet měl původně sloužit bezpečnosti státu i Siri má svým uživatelům nabídnout pohodlné ovládání i skrze zamčenou obrazovku. Problém je ale v tom, že tak k ní má přístup kdokoliv, kdo váš telefon najde/ukradne/půjčí, aniž by se musel vůbec dostat do menu a tedy bez toho, aby například musel zadávat bezpečnostní kód, kterým si data chráníte. Stačí jen podržet iPhone 4S u ucha a Siri je připravena otevřít dokořán vaše soukromí, posílat SMS zprávy, vytáčet čísla nebo prozradit obsah kalendáře, e-mailu či poznámek.

TIP: Podívejte se, co Siri umí.

Problém naštěstí není nijak velký a jediné, co tak stačí udělat je provést příslušné nastavení, aby asistentka Siri nebyla aktivována bez zadání hesla. Poté budete muset zadat čtyřmístný kód, než se ke službě Siri vůbec dostanete. Tím se ale eliminuje jedna ze zajímavých funkcí, která představuje pohodlné ovládání bez nutnosti iPhone odemykat. Otázkou tedy je, zda to Apple vyřeší jinak?

Zdroje: slashgear.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
cd242
Tak tomu říkám vymoženost. Úplně to vidím...doma, manželka, manželův iPhone....manžel v garáži, jeho telefon na stole v obýváku...manželka - Siri, přečti emaily....Siri - hanička57@seznam.cz - Lásko, dnes nemohu, jdu se ženou do divadla, Pepík...rozvod. To je ta veselejší varianta, protože Siri na vás vykecá komukoli, cokoli.
Myslím, že až se tohle pořádně rozběhne, bude potřeba hodně právníků. Možná o to v Americe jde.
Arnold
To není bezpečnostní problém, nebo snad z domu odcházíte a nezamykáte ? Buďte trochu seriózní a nedělejte nadpisy jako každý jiný mobilní server, vždyť je to jak (B)lesk style, zaujmout nadpisem a pravda je jiná. Napište že Siri jde odemknout, a nebo zamknout dle potřeb uživatele.
Martin Pultzner
Problém je, že defaultně Apple nechává možnost zabezpečení vypnutou a drtivá většina uživatelů (u Apple obzvlášt) se do nastavení této funkce nikdy nedostane. Proto to je potencionální hrozba. Pokud by tato možnost byla vypnutá a uživatel by si ji mohl zapnout, tak nic nenamítáme.
Radim
No vzhledem k tomu, že jsem nezamykal ani svoji Nokii 5110, tak mě tohle asi opravdu netrápí. Je to jako když Microsoft nechává defaultně odemknutá Windows. Blackberry, Samsung, HTC, všichni nechávají defaultně odemčené telefony. Kdo chce větší bezpečnost bude muset do Nastavení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze