Hlasový asistent Siri má problém: místa umí hledat jen v USA

Není pochyb o tom, že hlasový asistent Siri, zahrnutý do výbavy nejnovějšího iPhonu 4S, patří mezi nejzářivější novinky smartphonu. Jako téměř u všech svých výrobků ale Apple na začátku prodejů drasticky uřezává funkčnost mnohých aplikací pro zákazníky mimo USA. A Siri není výjimkou.

Pokud jste si totiž náhodou nejnovější iPhone pořídili, s lítostí zjistíte, že kompletní nabídka funkcí hlasové aplikace Siri je k dispozici pouze pro obyvatele Spojených států. V současné době aplikace podporuje pouze americkou, britskou a australskou angličtinu, spolu s francouzštinou a němčinou. Bez problémů ale funguje jen v jednom státě, a to v USA. Zákazníci například v Británii i Kanadě mají smůlu, nemluvě o dalších zemích po celém světě.

Mimo USA se nedostanete k mnoha užitečným funkcím, jako je např. vyhledávání adresy či telefonního čísla jednoduchým zamumláním „mám hlad“. Pro všechny ostatní mimo USA je totiž Siri zatím jen ořezaná verze toho skvělého produktu a adresy a další na lokalitě založené informace mimo USA zpracovávat zatím neumí. I tak zde ale zůstává široká škála využití a díky Siri tak lze diktovat zprávy, připomínky, tázat se na čas, počasí a další užitečné věci.

TIP! Podívejte se také na skvělou živou ukázku hlasového asistenta Siri.

Apple naštěstí slíbil, že se plná podpora chystá i do dalších zemí, ale nejdříve v roce 2012. Plánují se také dodatečné jazyky včetně japonštiny, čínštiny, korejštiny, italštiny a španělštiny. Přesnější termín se snad dozvíme v brzké době.

Zdroje: pocket-lint.com, macrumors.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze