Siri vám v budoucnu pomůže i s online nákupem

1

Některé z dalších aktualizací Siri pro Apple iPhone dovolí uživatelům prostřednictvím této hlasové asistentky i pohodlně nakupovat. Vyplývá to ze zveřejněného patentu, který ukazuje nejen to, co Siri aktuálně umí, ale i to, co bude umět v budoucnu.

Záměry Apple na rozšíření funkčností hlasové asistentky Siri byly tento týden objeveny v nově zveřejněném patentu s pojmenováním "Intelligent Automated Assistant". Apple v něm klade klíčový důraz na e-komerci, patent hovoří o tom, že Siri může být použita i pro online nákupy, například knih, DVD nosičů, hudby a podobně.

Jakmile bude tato funkcionalita do Siri implementována, uživatel bude nejen moci nakoupit hudbu, filmy či knihy prostřednictvím App Store a iBookstore, očekávána je podpora i dalších prodejců, například Best Buy či Amazonu. O Amazonu přímo patent hovoří, je v něm uveden následující příklad, kde Siri říká, "Mohu vám pomoci najít hudbu, filmy, knihy, elektroniku, hračky a další zboží, a nakoupit je z Amazonu. Co konkrétně hledáte?".

Už nyní vám Siri může pomoci s procházením zboží na Best Buy, díky integraci vyhledávacího engine z Wolfram Alpha. Pokud ale požádáte Siri o zakoupení, oznámí vám, že to není možné. To se v budoucnu změní, jen je otázkou kdy. Co myslíte, bude to ještě letos, například společně s představením iPhone 5?

Zdroje: appleinsider.com, appleinsider.com

Diskuze ke článku
Marek
Nevíte náhodou, kdy by měla alespoň přibližně vyjít aktualizace Siri kde bude i podpora češtiny?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze