Šílenství jménem Pokémon GO: ostatní aplikace téměř nemají šanci

21

Vlna šílenství Pokémon Go pokračuje a nyní se objevily údaje z analýzy Tracking SimilarWeb, která poskytla informace o stahování v obchodě Google Play ve Spojených státech. Mimo to poskytla i zajímavé údaje o tom, jak si hra vede oproti ostatním hrám a aplikacím. Verdikt je ohromující. Pokémon Go ve stahování válcuje i historicky nejoblíbenější aplikace.

V současné době je Pokémon Go nainstalován na 10,8 % zařízení s Androidem v USA. Pro srovnání s dalšími velkými aplikacemi - Spotify je nainstalován na 17 % zařízení a Twitter na 20 %. Na trzích Austrálie a Nového Zélandu je Pokémon Go na 15,1 %, respektive 16 %.

TIP: Pokémon Go pro iOS již nebude vyžadovat úplný přístup ke Google účtu

Pokémon GO
Aktuální počet uživatelů – srovnání

Přesto, že Pokémon Go zatím nedosahuje v Americe takové instalační báze jako Spotify či Twitter, aktivně hru hraje více lidí, než používá tyto aplikace. Nebude to trvat dlouho a hru bude hrát aktivně denně více lidí, než aktuálně aktivně používá například populární Snapchat. Pokemon Go pak v počtu instalací s přehledem převálcoval takové velikány, jako je hra Candy Crush, komunikátor Viber, pracovní síť LinkedIn, Lyft a další. A to za pouhý týden. Lze očekávat, že hra dále raketově poroste a počet instalací bude trhat brzy rekordy.

TIP: Pokémon Go má přes 10 miliónů instalací v obchodě Google Play

Pokémon GO
Aktivita uživatelů – srovnání

Zároveň se stránka vydavatele (Niantic Labs) pochlubila s největší návštěvností ve své historii, která byla v pondělí, kdy její oficiální web navštívilo přes jeden milion lidí.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: techcrunch.com, similarweb.com

Diskuze ke článku
kecy v klecy
Ten svět se úplně zbláznil.
Redmarx
Nehral jsem, vadi mi, ze neni k dispozici oficialne pres Google Play. V podstate se tady neustale pise o bezpecnosti, aby si lidi davali pozor co si do smartphonu strkaji a potom se i jinak normalni lidi chovaji jako totalni idioti, kteri na nejakou bezpecnost kaslou, pritom na smartphonech kolikrat pouzivaji aktivne internetove bankovnictvi, jsou nesmirne opatrni a pak zcvoknou a ze jim muze nekdo vybrat ucet jim najednou nevadi.
---
Fakt hruza, ale kdyz nemaji rozum lide, mel by ji mit aspon Google a s Nianticem si tohle meli vykomunikovat pred spustenim.
---
Samotna hra asi OK a je mozne ze ji casem take zkusim, ale ten zpusob jakym to vydali, me docela odrazuje. :-/
Oťas
Jsem jediný koho ta píč○vina nezajímá?
Jirka
Všichni jsou GO GO.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze