Pokémon Go pro iOS již nebude vyžadovat úplný přístup ke Google účtu

3

Pokémon Go je v současnosti možná vůbec nejpopulárnější mobilní hrou na světě. Velká popularita i nedostupnost na drtivé většině trhů však zapříčinila vznik mnoha problémů. Tím vážnějším bylo například povolení úplného přístupu k vašemu Google účtu v případě systému iOS.

Pokémon GO

O hře Pokémon Go jste již během posledního týdne patrně slyšeli. Zprávy či různé obrázky se na nás valí ze všech stran. O neuvěřitelné popularitě svědčí i několik dnů staré statistiky, které jsou vskutku působivé. Hra je v tuto chvíli dostupná pro operační systémy Android a iOS. A právě v případě systému od Applu byli uživatelé vystavěni poměrně značnému bezpečnostnímu riziku. Jednou z možností, jak se ke hře přihlašovat, je účet Google. Pokud jste jej vybrali, hra automaticky získala úplný přístup ke všem podrobnostem a obsahu vašeho účtu.

TIP! Pokémon GO přijde s obchodováním a podporou HoloLens

Hra Pokémon Go

Proč je to nebezpečné? Pokud dostane aplikace takový přístup k vašemu účtu, může se chovat tak, jako kdyby byla jeho majitelem. Získá přístup k vašim kontaktům, e-mailovým zprávám či souborům uloženým na Google Disku. Jedná se tak o bezpečnostní chybu, kterou by někdo mohl snadno využít. Zejména v kombinaci s tím, že se hra Pokémon Go instaluje mnohdy z neoficiálních zdrojů, neboť byla doposud vydána pouze v USA, Austrálii, na Novém Zélandu a dnes se dočkali také v sousedním Německu. Možností, jak tomuto předejít, bylo vytvořit si speciální účet přímo pro hru Pokémon Go. Z důvodu častého přetížení serverů to však mnohdy nebylo možné.

Vývojáři z Niantic, kteří za Pokémon Go stojí, si však pospíšili a již byla vydána potřebná aktualizace pro systém iOS. Ta kromě zlepšení běhu aplikace řeší právě i požadavky pravomocí u Google účtu. Po nainstalování aktualizace již bude mít hra přístup pouze k vašemu ID u Googlu a samozřejmě k e-mailové adrese. Nikoliv již k vašim osobním datům či obsahu. Dle dostupných informací se tento problém netýká verze pro operační systém Android.

Zdroje: macworld.com, arstechnica.com

Diskuze ke článku
vajo
Do iphonu lze instalovat aplikace i mimo AppStore? myslím bez jailbreaku. Vím, že to ještě u osmičky a níž šlo, jinak z neoficiálního zdroje, nevím jak jinak.
mewtwomudergaizen
Hraji. V dnešním deštivém dni každého koho jsem venku potkal, tak měl telefon a chytal.
Lidé jezdí na kolech s tablety přidělanými k řidítkům a hledaj.
Je to top.
V mém okolí už jsou pokegymy obsazeny CP950+
Jedem dál

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze