Sharp Aquos SH8298U 3D: japonský Android možná i pro Evropu

1

Sharp představuje dalšího zástupce chytrých telefonů s OS Android, který patří do skupiny takzvaných 3D smartphonů, tedy těch, které dokážou nahrávat a fotografovat 3D záznamy pomocí dvou vestavěných kamer, a také zobrazit 3D obraz na displeji. Jak si stojí v konkurenci?

Tip: přečtěte si také článek - Sharp představil 7 palcový tablet s NFC a Androidem

Sharp Aquos SH8298U 3D je dalším z řady telefonů tohoto japonského výrobce, který patřil k vůbec prvním, které nabídly 3D technologii (myšleno možností záznamu 3D obrazu dvojicí kamer a displejem s 3D zobrazením) v mobilních telefonech. Model nabídne zajímavou kombinaci atraktivního vzhledu, který v mnohém připomíná populární Sony Ericsson Xperia neo a výkonného hardwaru.

Sharp Aquos SH8298U 3D

Sharp Aquos SH8298U 3D je komunikátor postavený na operačním systému Android aktuální verze 2.3 Gingerbread. Disponuje dostatečně prostorným 4,2 palcovým QHD (960 × 540 pixelů) displejem, který je schopný zobrazit 3D obraz bez nutnosti použití speciálních brýlí. Uvnitř telefonu běží chipset Qualcomm Snapdragon MSM8255 s jednojádrovým procesorem taktovaným na 1,4 GHz, který nabízí třeba také nová Xperia arc S. Pro běh aplikací je připraveno víc než dostatečných 512 MB paměti RAM a 2GB ROM. Jediným zádrhelem je vcelku relativně nízká kapacita vestavěné baterie, pouhých 1240 mAh.

Sharp Aquos SH8298U 3D - oficiální fotografie

Dále nabízí Sharp Aquos SH8298U 3D HDMI konektor, který je schopný přenést i 3D obraz. Na zadní straně přístroje se nachází duální 8 megapixelový fotoaparát s autofocusem a přisvětlovací LED diodou. Video natáčí ve 3D a rozlišení VGA (640×480 pixelů). Telefon se začne prodávat v Japonsku u tamního operátora Softbank, a díky tomu, že se jedná přístroj s podporou GSM, je zde i možnost, že se dostane i na další světové trhy včetně Evropy. Jak se vám nový přístroj od Sharpu líbí? Dali byste mu přednost před evropskými 3D modely LG Optimus 3D nebo HTC Evo 3D?

HTC Evo 3D - oficiální fotografie
TIP: Čtěte Recenze HTC EVO 3D – Svět třetího rozměru

LG Optimus 3D - oficiální fotografie
TIP: Čtěte Recenze LG Optimus 3D – řekněte WOW!

Zdroje: androidcommunity.com, gsmarena.com, pocketnow.com