Sharp představil 7 palcový tablet s NFC a Androidem

V Asii výrobce Sharp platí za jednoho z největších výrobců na poli elektroniky, takřka každá jeho představená novinka na poli mobilních telefonů má co nabídnout. Jeho dalším počinem je nový tablet s platformou Android a čipem NFC. V rukávu má ale i další esa.

Sharp RW-T107

Nový tablet z dílen Sharpu s označením RW-T107 nabídne 7 palcový dotykový displej. Prvotně bude směřovat na japonské trhy, kde nalezne velké využití především díky integraci čipu NFC. Bude tak hojně využíván především v komerční sféře. Tablet bude prozatím podporován pouze tamní bankovní kartou FeliCa card, v budoucnosti se jistě kompatibilita bude dále rozrůstat. S velikou pravděpodobností se jedná vůbec o první tablet, který má zabudovaný NFC čip. Novinka by měla na japonský trh vstoupit již 5. září. Konkrétní parametry tohoto tabletu nejsou známy, ale dostupné informace hovoří například o přítomnosti stereoreproduktorů, MicroUSB konektoru nebo sluchátkového 3,5 mm jack konektoru. Chybět nebude ani multimediální konektor v podobě HDMI.

Předběžná cena zatím nebyla výrobcem stanovena, zda se novinka dostane na trhy i mimo asijský kontinent není známo. Ale nový tablet zařazujeme do našeho hledáčku a budeme se vám snažit zprostředkovávat další informace.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze