Seznam skrze Pubtran přináší vlastní jízdní řády, a to i na iPhone

Apple aplikace týdne
2
Seznam skrze Pubtran přináší vlastní jízdní řády, a to i na iPhone
  • Seznam nepolevuje v boji proti firmě CHAPS a přináší vlastní jízdní řády
  • Veřejnou dopravou vás nově i na iPhonu provede aplikace Pubtran
  • Aplikace je napojena na Mapy.cz a má i vlastní webové rozhraní

Šikovných aplikací pro vyhledávání spojů hromadné dopravy je celá řada. Nyní se do boje pořádně zapojuje i Seznam, a to skrze aplikaci Pubtran, kterou před časem koupil. Aplikace nově dorazila i na iPhone a čerpá z vlastních dat Seznamu.

Pubtran – Apple aplikace týdne

Rozhraní aplikace Pubtran je maximálně jednoduché a svůj spoj najdete skutečně bleskově. Zadáváte jen výchozí a cílovou zastávku, přičemž možné je ještě pozměnit čas odjezdu. Pod poslední volbou jsou pak k dispozici rozšířená nastavení jízdy, kde si můžete vybírat konkrétní dopravní prostředky, nebo zúžit vyhledávání jen na přímá či bezbariérová spojení. Je zde navíc ukryta i možnost přidat na trasu průjezdní bod a specifikovat tak, kudy pojedete.

Pubtran – screenshot 1

Velká síla aplikace spočívá v napojení na Mapy.cz, což s sebou nese řadu výhod. Zaprvé lze výchozí i cílovou stanici pohodlně vybírat z mapy a za druhé není nutné znát názvy zastávek. Při vyhledávání spoje stačí zadat název ulice, kam míříte, a Pubtran vám spolehlivě najde patřičné spojení. Našeptávač vyhledávání je opravdu dobrý, takže například při vyhledávání zastávky „Vršovické náměstí“ postačí napsat „vrs n“ a aplikace vám stanici napoví.

Velice dobrá je aplikace i při vyhledávání tras s přestupem. Pokud vám totiž ujede některý z navazující spojů, stačí přes něj švihnout prstem a ihned uvidíte spoj následující. U metra pak v detailu spojení nechybí ani šikovná grafická nápověda, do kterého vozu soupravy máte nastoupit, abyste měli co nejkratší přestup. Pokud se poženete po Praze a budete šetřit vteřiny, tuto funkci určitě oceníte.

Pubtran – screenshot 2

V detailu spojení nechybí možnost celou trasu sdílet skrze klasické systémové tlačítko, pomocí vedlejší ikonky si trasu můžete stejně bleskově zobrazit na mapě a po ruce je také ikonka pro přidání spoje do kalendáře.

Kromě rozhraní pro vyhledávání spojení nabízí Pubtran i kartu s historií vyhledávání a kartu s oblíbenými trasami. Každé spojení si totiž můžete označit hvězdičkou, abyste ho příště mohli vyhledat okamžitě. V aplikaci pak nechybí ani možnost kupovat SMS jízdenky, takže Pubtran je skutečně jedinou aplikací, kterou budete pro pohyb ve městě i mezi městy potřebovat.

Co se týče datových podkladů, Seznam veřejně dostupná data doplňuje tak, že uzavírá smlouvy s jednotlivými dopravci a sám si tvoří komplexní databázi spojení. Aplikace vás tedy provede dopravou ve městech, autobusovou a vlakovou dopravou mezi městy a v neposlední řadě umí také prohledávat veřejnou dopravu v celém Švýcarsku a v desítkách měst Francie, Itálie a Španělska.

Pokud vás Pubtran zaujal, stahovat ho zdarma můžete na iPhone i telefony s Androidem. K dispozici je pak i webová verze na adrese www.seznam.cz/jizdnirady/.

Stáhnout Pubtran

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Janek
Zdravím jsou ty jízdní řády online, nebo offline? Jesli se nedají stáhnout data přímo do telefonu tak zatím vítězí cg transit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze