Seznam.cz nabídne ve spolupráci se Samsungem a Alzou smartphone s vlastními aplikacemi

6
Seznam.cz nabídne ve spolupráci se Samsungem a Alzou smartphone s vlastními aplikacemi
  • Novinka na trhu, chytrý telefon Samsung Galaxy A40, bude v České republice dostupný i v seznamácké edici, tedy s aplikacemi od společnosti Seznam.cz
  • Při koupi tohoto modelu budou moct uživatelé využívat aplikace jako jsou Mapy.cz, Email.cz, Seznam Zprávy či Jízdní řády
  • Jako výchozí bude v telefonu nastavený také seznamácký prohlížeč a Vyhledávání
  • Prodej telefonu v limitované edici Seznam se spouští dnes a první měsíc bude k dostání exkluzivně pouze u Alza.cz

Jak stojí v tiskové zprávě, Samsung Galaxy A40 v limitované edici Seznam vychází vstříc několika milionům uživatelů, kteří každý den využívají služby a produkty české internetové jedničky na stolních počítačích i v mobilních telefonech. „Je naším dlouhodobým cílem dostat se s našimi službami a aplikacemi do co nejčastějšího kontaktu s uživatelem. Proto hledáme způsoby umožňující nám přítomnost v mobilech, které dnes mají všichni téměř neustále u sebe. Díky aktuální spolupráci se společnostmi Samsung a Alza.cz se můžeme tomuto cíli alespoň přiblížit, i když zvolené řešení rozhodně nepovažujeme za finální,“ vysvětluje Pavel Zima, předseda představenstva Seznam.cz, a dodává, že ideální by byla taková podoba, kdy si po zapnutí nového mobilního zařízení se systémem Android může uživatel vybrat, jaké hledání, prohlížeč a aplikace chce primárně používat.

Samsung Galaxy A40 ve verzi s aplikacemi od Seznam.cz

V telefonu Samsung od Seznamu lidé najdou automaticky nejen seznamácký prohlížeč a Vyhledávání, ale i další aplikace a produkty společnosti: Email.cz, Mapy.cz, Jízdní řády, Novinky.cz, Sport.cz, Seznam Zprávy, TV program, Televizeseznam.cz, Pohádky, Kupi.cz, Zboží.cz, Proženy.cz, Garáž.cz, Super.cz, Sauto.cz, Sreality.cz a Sbazar.cz. Při prvním zapnutí a instalaci nového zařízení si zákazník bude moct zvolit využívání verze od společnosti Seznam, která nabízí zejména bezpečné brouzdání po internetu a důvěrně známé prostředí. Pro instalaci je nutné připojení k internetu, ať už prostřednictví mobilních dat, nebo Wi-Fi. Po prvním přihlášení účtem od Seznamu budou mít uživatelé všechny aplikace personalizované, a budou tak moct využívat výhody, které jim jedno přihlášení do všech služeb nabízí, ať už je to přehled o doručených e-mailech, historie zhlédnutých videí či doporučování oblíbeného obsahu.


Dvousimkový Samsung Galaxy A40 je zajímavou nabídkou pro uživatele, kteří hledají telefon kompaktních rozměrů za rozumnou cenu. Displej Infinity-U s úhlopříčkou 5,9 palce využívá Super AMOLED panel s Full HD+ rozlišením. Telefon běží na poslední verzi operačního systému Android 9.0 (Pie) a hardwarová výbava stojí na osmijádrovém procesoru Exynos 7904 a 4GB RAM. Pro vaše data je přichystána 64GB interní paměť a slot pro až 512GB paměťovou kartou. Lákadlem budou dva fotoaparáty na zadní straně. Hlavní, a řekněme klasický snímač, má 16 megapixelů se světelností f/2.2. Sekundární fotoaparát je ultraširokoúhlý se 123° záběrem a pořídí 5megapixelové snímky. Čelní fotoaparát má pak velmi vysoké 25megapixelové rozlišení. Nechybí ani zabezpečení zařízení pomocí otisku prstu/rozpoznávání tváře.

Takto telefon fotí – vyzkoušeli jsme jej pro vás v Miláně

Technickými parametry se od sebe klasická a seznamácká verze nijak neliší, stejná zůstává i koncová cena. Rozdíly uvidí zákazníci až po zapnutí telefonu, ve variantě od Seznamu budou totiž automaticky dostupné mobilní aplikace a služby společnosti,“ říká Tomáš Balík, ředitel mobilní divize Samsung Electronics Czech and Slovak, a dodává, že důvodem uzavření netradiční spolupráce byla mimo jiné i snaha nabídnout něco speciálního jen pro české zákazníky „V edici od Seznamu totiž lidé najdou všechny služby a aplikace, na které mohou být zvyklí ze svých stolních počítačů, a navíc v češtině,“ upřesňuje Balík.

Samsung Galaxy A40 v limitované edici Seznam bude dostupný v elegantní černé barvě za cenu 6 499 Kč,“ upřesňuje Petr Bena, obchodní ředitel Alza.cz.

Samsung Galaxy A40 potěší nejenom příznivce selfies

Samsung Galaxy A40

Rozměry144,4 × 69,2 × 7,2 mm, 140 g
DisplejSuper AMOLED, 5,9" (2 220 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorSamsung Exynos 7 Octa, 2×1,77 GHz + 6×1,59 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 100 mAh, doba nabíjení: 1:33 hodin
Diskuze ke článku
HeXXX
Tak snad si to najde zákazníka...
pet
Kdyby radši udělali mobil bez bloatware a bez nevyžádaných aplikací a reklam, za to bych si rád připlatil..

Každý si pak přeci nainstaluje co sám chce a něco mu tam dopředu dávat je otravné a určitě to neslouží jako reklama k tomu aby to někdo použil, ale naopak to lidi štve a považují to za odpad kterého se hned po instalaci mobilu zbaví..
Libor Micha
:-D takže všechno zdablované .. google aplikace a navíc ještě o seznam aplikace. jaká je to výhoda ? no žádná, ale je to hned Limited Edition . Nějaké ňoumy si to určitě najde. :-D
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
To je zas pakárna, jakoby to všechno nešlo nainstalovat všude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze