Sexy „žiletka“ Motorola Razr 5G v redakci. Co je nového oproti první generaci?

Sexy „žiletka“ Motorola Razr 5G v redakci. Co je nového oproti první generaci?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Na těle nově najdeme slot pro nanoSIM kartu
  • Čtečka otisků prstů se přemístila na záda
  • Uvnitř tluče výkonný Snapdragon 765G, displeje však zůstávají stejné

Líbí se vám véčka? A co teprve ta s ohebným displejem? Pokud ano, je váš výběr poměrně omezený. Na trhu v současnosti najdeme Motorolu Razr a Samsung Galaxy Z Flip (také v podstatě identickém 5G provedení) a nově také Motorolu Razr 5G, která dnes doputovala do redakce mobilenet.cz.

První pohled na novou „žiletku“ Motorolu Razr 5G

Stále svá, stále sexy

Nová Motorola Razr 5G zůstává v mnoho ohledech stejná jako původní model, při troše snahy ji však můžete snadno rozpoznat od původní generace podle několika málo detailů. Jedním z těch viditelnějších je absence čtečky otisků prstů v bradě. Ta se přemístila na záda, která jsou nově lesklá a je na nich logo výrobce, v němž je kapacitní snímač. Ačkoliv se mi čtečka v bradě líbila, umístění na zádech se jeví jako o něco praktičtější.

Zařízení je nově také o něco lehčí a hlavně jde stále o nevídaně kompaktní smartphone, zejména pokud jej zaklapnete a vložíte do kapsy. Rovněž pant byl vylepšen – nově je ohýbání telefonu o něco plynulejší a pant nevrže. Spodní část displeje se však stále zasouvá do brady, takže můžete slyšet mírné „šoupání“.

Jednou z dalších novinek je spodní strana, kde sídlí kromě USB-C také slot na jednu nanoSIM kartu. Šuplíček je netradiční také svým výzorem, neboť je na konci „useknutý“. Pochopitelně stále nechybí možnost využití eSIM. Kvůli zúžení spodní strany se zmenšila také mřížka reproduktoru.

OLED, kam se podíváš

V oblasti displejů jsme se moc novinek nedočkali. Na vnější straně je 2,7" G-OLED obrazovka o rozlišení 600 × 800 pixelů. Uvnitř pak 6,2" pOLED panel s jemností 373 PPI. Více zaujme spíše využitelnost čelního displeje, na kterém můžete spouštět vybrané aplikace, vytáčet kontakty, odepisovat na zprávy nebo využívat Google Mapy. Častokrát tak ani není potřeba véčko rozevřít, abyste vyřídili to, co potřebujete. Rovněž telefonování v zavřeném stavu není problém.

Více výkonu i sítě nové generace

Zásadní změnu přináší procesor Snapdragon 765G, kterému sekunduje 8 GB RAM a 256GB úložiště. Díky tomu má Razr 5G dostatek výkonu na všechny běžné úkony, ale také hraní her a samozřejmě nechybí ani 5G konektivita. Na benchmarky a další testování se zaměříme až v podrobném testu. Z krátkodobého používání lze pochválit za svižné reakce na veškeré povely a také v podstatě čistý systém Android s několika vychytávkami od Motoroly. Pro rychlé spuštění fotoaparátu tak například stačí rychle dvakrát pootočit telefonem nebo s ním zatřepat, aby se aktivovalo LED přisvícení.

Pokud vás ohledně nového Razru cokoliv zajímá, neváhejte nám napsat do komentářů pod článkem. Vaše otázky zodpovíme zde či přímo v podrobné recenzi.

Technické parametry Motorola Razr 5G

Kompletní specifikace
Konstrukce91,7 × 72,6 × 16 mm, 192 g, konstrukce: véčková, odolnost: ano
DisplejOLED, 6,2" (2 142 × 876 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 765G, CPU: 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 620
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostříjen 2020,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze