Testujeme fialovou Motorolu Razr 40, tato „žiletka“ dodá vašemu stylu říz

Testujeme fialovou Motorolu Razr 40, tato „žiletka“ dodá vašemu stylu říz
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Obsah balení je skutečně velkorysý, neschází ani pouzdro
  • Razr 40 lze pořídit ve třech barvách i veganské kůži

Motorola má s „véčky“ skutečně bohaté zkušenosti a díky původním generacím Razru se výrazně podílela na formování celého trhu s telefony této konstrukce. To, že to myslí s véčky stále vážně, navíc nedávno potvrdila i představením hned dvou provedení nejnovějšího Razru 40. Zatímco Motorola Razr 40 Ultra nabídne ještě donedávna vlajkový procesor Snapdragon 8+ Gen1 a obří 3,6" vnější displej, Razr 40 láká zájemce na o několik tisíc korun nižší cenu, ale třeba i vyšší rozlišení hlavního fotoaparátu či o rovných 400 mAh větší baterii. Jaké jsou naše první dojmy?

V balení najdete vše potřebné

Na Motorole je sympatické, že navzdory moderním trendům zachovává kompletní obsah balení a Razr 40 v tomto ohledu není výjimkou. V navoněné krabičce se tak konkrétně můžete těšit na samotný smartphone, adaptér, USB-C/USB-C kabel, ale také na plastové (dvoudílné) pouzdro, které eliminuje případné škrábance a pomoci by mělo i v případě pádu zařízení na zem.

Fialová Summer Lilac se zkrátka povedla

Pokud vás nudí konzervativní barvy, jako je černá nebo tmavě modrá, Razr 40 vás rozhodně nezklame. Telefon je dostupný ve třech odstínech: bílé Vanille Cream, zelené Sage Green a námi testované fialové Summer Lilac. Fialový odstín (někdo by řekl možná růžový) se skutečně povedl, telefon vypadá svěže a na povedeném designu se výrazně podílí i veganská kůže, jejíž výhodou je rovněž jistý úchop či absence nevzhledných otisků.

Po konstrukční stránce je pak Razr 40 kopií modelu 40 Ultra, stejný je tedy odpor kloubu, špičková kvalita zpracování, ale také fakt, že nejpohodlněji se zařízení otevírá oběma rukama, nikoliv jednou. Nic se nemění ani na kvalitní haptické odezvě či třeba podpoře eSIM. Oceňujeme také, že ani s nasazeným pouzdrem není zařízení nijak zvlášť velké a stále se pohodlně používá.

Zatímco ohebný panel zůstává rozměrově stejný a oproti Ultře (až 165 Hz) má papírově pouze o něco nižší obnovovací frekvenci (144 Hz), vnější displej se značně liší. Uhlopříčka 1,5" s rozlišením 368 × 194 px je však navzdory tomu, jak malá tato obrazovka je oproti té na modelu Ultra, stále dobře využitelná a uživateli poskytne přehled o notifikacích, nastavení v ovládacím centru či možnost rychlého přístupu k aplikacím, jako je třeba diktafon či počasí.

Motorola Razr 40

Motorolu Razr 40 pro vás v současnosti testujeme a vy se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně této stylové novinky zajímá.

Motorola Razr 40 12/256 GB

Rozměry170,8 × 74 × 7,4 mm, 188,6 g
DisplejPOLED, 6,9" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 7 Gen1,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 200 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze