Sennheiser na CESu: sluchátka do uší, na uši i prostorové audio

Na veletrhu CES se prezentuje mnoho zajímavého příslušenství a nechybí zde ani firma Sennheiser. Ta je známá především svými kvalitními sluchátky a přesně to s sebou přivezla do Las Vegas. Jejich nabídka zaujme jak ty, kteří hledají něco na sport, tak na domácí poslech. Ještě zajímavější jsou ale sluchátka se schopností nahrávat prostorové audio.

Začněme ale běžnějším modelem pojmenovaným jako HD 1. Ten v sobě kombinuje pecková sluchátka s „límcem“, který si posadíte na krk. Čím se odlišuje od podobných řešení dalších firem, jsou jeho materiály. Použitá černá kůže s červeným vyšíváním je hodně vzdálená běžným plastovým odlitkům.

Sennheiser HD 1
Sennheiser HD 1

Nepochybujeme o skvělém podání zvuku, další schopnosti už nijak nevyčnívají: 10hodinová výdrž, NFC, aptX a také tlačítka pro ovládání hovoru a reprodukce. To vše už během ledna za cenu 199 dolarů, což by v našich končinách mohlo znamenat něco kolem šesti tisíc korun.

Sennheiser 4.50
Sennheiser 4.50.

Cena naopak nebyla ještě stanovena u sluchátek HD 4.50BTNC a HD 4.40BT. Vyšší model je vybaven aktivním systémem odhlučnění a na trh by se měl dostat v únoru.

Sennheiser Ambeo Smart Surround
Sennheiser Ambeo Smart Surround.

Z technologického hlediska je však nejzajímavější produkt pojmenovaný Ambeo Smart Surround. Ten bude schopen nahrávat tzv. „binaurální audio“, tedy takové určené pro obě dvě uši. Když totiž člověk vnímá zvuky z přirozeného prostředí, slyší každým uchem něco jiného, což běžné stereo příliš nebere v potaz. Něco takového je už známo delší dobu, ale vyžadovalo to speciální nástroje. Nyní se taková technologie dostane i mezi lidi (už v druhé polovině roku 2017) a bude mít podle zástupců firmy zásadní vliv na rozvoj rozšířené nebo virtuální reality.

Zdroje: engadget.com, theverge.com, androidheadlines.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze