Samsung začal prodávat skutečně velký telefon. Má 7 palců

24

Sedm palců úhlopříčky displeje je hodnota, kde obvykle končí phablety a začínají tablety. Teď ale Samsung začal v Koreji prodávat přístroj, o kterém výslovně tvrdí, že je to telefon. Jedná se jenom o výstřelek na místním trhu, anebo si budeme muset zvykat na nové dimenze?

Pokud se vám telefony na obrázku zdají povědomé, nemýlíte se. V zásadě se jedná o starý známý Galaxy Tab, který je ale tenčí a lehčí, aby jej bylo možno snadno uchopit jednou rukou.

Velké tělo ale neskrývá nijak excelentní výbavu. Sedmipalcový displej má rozlišení 1280 × 720 pixelů, k dispozici je také 1,2GHz čtyřjádrový procesor, 1,5 GB paměti RAM, 16 GB vnitřní paměti s podporou microSD karet, 8MPx fotoaparát, 2MPx čelní kamera, 3 200mAh baterie a Android ve verzi 4.3 Jelly Bean.

Reklamní materiál poukazuje na to, že i tak velký telefon lze snadno držet dvěma prsty.

Cena v Koreji začíná na necelém půlmilionu wonů, což by u nás odpovídalo necelým dvanácti tisícům (po započtení daně). Koupili byste si a používali tak velký telefon?

Zdroje: gsmarena.com, underkg.co.kr

Diskuze ke článku
Jakub
To není telefon, ale tablet na SIM. Jinak bych to klidně používal jako tablet a občas bych napsal sms.
Woji
Pouzival mam galaxy mega 6.3 :)
pedro
Nekompenzuji si tim ti korejci neco? To uz se mi nezda normalni.
briza
Takze za 12tis. dostanu kram, co se mi nikam nevejde, hardwarove je tak na urovni stredni tridy a jeste budu pri jeho pouzivani vypadat jako idiot. A to se vyplati :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze