Samsungy Galaxy Note 5 a S6 edge Plus unikají (10× aktualizováno)

Do uvedení tabletofonu Samsung Galaxy Note 5 zbývají už jen dny, ale už nyní si můžete prohlédnout jeho vybalování z krabice. Na té je mimochodem zachycena většina důležitých hardwarových parametrů, takže si můžete udělat i docela přesný obrázek o výbavě.

Aktualizováno 10. 8. 2015

Na co se tedy můžeme těšit? O pohon se postará osmijádrový a 64bitový procesor, věří se, že to nakonec bude Exynos 7420. Dále pak ve výbavě nalezneme 4 GB RAM, 5,7 palců velký SuperAMOLED displej, 16Mpx fotoaparát a 5Mpx čelní fotoaparát. Nechybí ani podpora bezdrátového nabíjení. Jak již bylo řečeno, finální odhalení se odehraje 13. srpna na akci, jejíž průběh pro vás budeme pozorně sledovat.

Úniky odhalují parametry a některé zajímavé detaily.

Aktualizováno 5. 8. 2015

Vynořují se další spekulace o chystaném Samsungu Galaxy Note 5, které se tentokrát týkají kapacity baterie. Ta by, bohužel, měla dosahovat pouze 3 000 mAh, přičemž se předchůdce, Galaxy Note 4, pyšnil 3 220mAh baterií. Vzhledem k vysokému rozlišení displeje tak můžeme čekat razantnější snížení výdrže zařízení. Samsung tedy potvrzuje, že je pro něj stále více podstatný vzhled a tenkost, než samotná výdrž. Přesto, že snímky napovídají, že Galaxy Note 5 bude velmi elegantní zařízení, většina uživatelů řady Note si velmi potrpí na skvělou výdrž na jedno nabití, a tedy snížení kapacity akumulátoru zcela jistě neocení.

Samsung Galaxy Note 5

Aktualizováno 3. 8. 2015

Kvalitní snímky obou chystaných novinek, to je hlavním obsahem dnešní aktualizace. Únik má na svědomí @evleaks a připojil také pravděpodobné specifikace modelu Note 5. ten by měl spoléhat na procesor Exynos 7420 s osmi jádry a 4GB operační pamětí. Základem pak bude 32 GB interního úložiště bez možnosti rozšíření paměťovými kartami. Fotoaparát poskytne 16 megapixelů, čelní kamerka 5megapixelové rozlišení.

Samsung Galaxy Note 5 a Samsung Galaxy S6 edge Plus
Samsung Galaxy Note 5 a Samsung Galaxy S6 edge Plus

Aktualizováno 31. 7. 2015

Dnešní aktualizace se nese ve znamení několika fotografií, na kterých by měla být zachycena finální podoba Samsungu Galaxy Note 5. Výrobce nebude nijak zvlášť experimentovat, ale zpracování boků či zadní strany vypadá rozhodně povedeně. Známe již také datum představení, neboť Samsung prozradil, že chystá tiskovou konferenci na 13. srpna.

Samsung Galaxy Note 5

Aktualizováno 27. 7. 2015

Dnešní aktualizace se opět týká pouze modelu Galaxy Note 5. V jeho případě se totiž řešilo, jaký mechanismem bude řešeno vysunutí dotykového pera S Pen. Zdálo se, že na něj bude stačit zatlačit a pero samo vyskočí. Poslední snímky však ukazují, že se princip zřejmě měnit nebude pero bude možné vytáhnout klasicky prstem. Zároveň snímky odhalují zlatou variantu. V jejím případě je možné, že bude určena jen americkému operátorovi AT&T, jak dokazují aplikace operátora na displeji.

Aktualizováno 23. 7. 2015

Opět slyšíme o obou novinkách a tentokrát bude aktualizace ve znamení přílivu nových fotografií. Na nich můžeme vidět Note 5 i S6 edge Plus se zapnutými displeji. Podrobnější informace však nadále nejsou známé a stále tak pltí, že představení by mohlo proběhnout již 12. srpna.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy S6 edge Plus

Aktualizováno 20. 7. 2015

Dnešní aktualizace se týká modelu Galaxy S6 edge Plus, který unikl na dalším snímku, který vypadá poměrně důvěryhodně. Informací nicméně nepřibylo a nezbývá tak, než nadále čekat. K představení by mohlo dojít 12. srpna.

Aktualizováno 17. 7. 2015

Je to teprve několik dnů, kdy unikly snímky k výrobě pouzder pro chystaný tabletofon Samsung Galaxy Note 5 a objevují se další informace a fotografie. Tentokrát se na internetovém obchodu Amazon objevily rendery s hotovými pouzdry na Galaxy Note 5, které jsou již k předobjednání.

Samsung Galaxy Note 5 - S Pen

Zajímavé je to, co zobrazené snímky poodhalují. Při pozorném pohledu si všimnete, že chytré pero S Pen je v dokonalé rovině s povrchem. To odkazuje na domněnku, že jediná možnost jeho vytažení bude zatlačit ho více dovnitř a jednoduchým klikem ho tak vytáhnout. Hlavní jsou ale snímky jako celek, které podporují dřívější spekulace o vzhledu telefonu. Podívejte se a posuďte sami.

Aktualizováno 15. 7. 2015

Objevlily se další obrazové nápovědy, jak by měl Samsung Galaxy Note 5 vypadat. Jedná se o tavené snímky, které má k dispozici výrobce pouzder na mobilní telefony ITSKINS a uveřejnil je server GSMArena.

Aktualizováno 14. 7. 2015

Pomalu ale jistě se nám krystalizuje případné datum představení klíčového Samsungu Galaxy Note 5. Dle serveru Digitimes by k němu mohlo dojít již 12. srpna. A dokonce již dva dny poté, 14. srpna, by novinka měla zahájit prodej na klíčových trzích. Pokud se datum potvrdí, Samsung získá zhruba měsíční náskok před Applem, který své novinky odhalí velmi pravděpodobně v polovině září. Ohledně modelu Galaxy S6 edge Plus prozatím termín představení zmíněn nebyl.

Původní informace z 9. 7. 2015

Pátý pokračovatel řady Galaxy Note se bude podle renderů a videa designově podobat nejnovějšímu Samsungu Galaxy S6. Tělo by mělo být opět z kovu a počítá se i s novým systémovým USB-C konektorem. Očekává se, že novinka bude mít 5,67palcový QHD displej technologie Super AMOLED. Hovoří se ale i o obřím 4K rozlišení.

Galaxy Note 5
Note 5 by měl porkačovat v designové linii Galaxy S6

Výkon by měl zajistit tovární procesor Samsungu, Exynos 7422, tedy přepracovaná verze procesoru 7420, který tiká uvnitř Galaxy S6. Podle posledních informací od zaměstnance francouzského operátora se ale Note 5 v Evropě prodávat vůbec nebude a nahradí ho právě větší varianta Galaxy S6 edge.

Zvětšený model Galaxy S6 edge Plus by měl mít 5,7palcový zahnutý displej po obou stranách s rozlišením QHD. Telefon s operačním systémem Android ve verzi 5.1.1 by měl pohánět procesor Qualcomm Snapdragon 808. Vnitřní paměť se údajně zastaví na hodnotě 32 GB a pozadu nebude ani 16megapixelový zadní a 5megapixelový přední fotoaparát. Baterie by měla mít kapacitu 3 000 mAh.

galaxy s6 edge plus

A kdy se tyto modely představí? Mohlo by to být v září na veletrhu IFA v Berlíně, ale vzhledem k tomu, že jedna z novinek pravděpodobně nezamíří na evropský trh, je pravděpodobné, že Samsung uspořádá vlastní premiéru ještě během léta.

Zdroje: gsmarena.com, sammobile.com, phonearena.com, slashgear.com, androidcommunity.com, gsmarena.com, amazon.com, mobilefun.co

Diskuze ke článku
Dominik25
Doufám že to nebude pravda na Note 5 se těším nechci nějakéj S6 edge plus to si může zůstat v Koreji takže budu doufat že Note 5 bude i Evropě.
:-D
A no jasne urcite jeden z uspesnych modelu rady note nebudou prodavat do Evropy..mozna by jste se mila redakce mohla chytit za nos a prestat poustet kachny..a mimochodem rozchazite se s jinymi a podle meho nazoru odpornejsimi strankami ve vice vecech
Samsung Mobile ČR
Dobrý den, naše tiskové oddělení má z korejské centály jiné informace, budeme vás včas informovat. Martin Dvořák, Samsung ČR, Public Relations
Dominik25
Máte pravdu snad se to nějak nezmění

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze