Samsung Wave 3: nová vlna živě z Berlína

Nový vlajkový model operačního systému Bada Samsung představil již počátkem týdne. Živě byl viděn na veletrhu IFA v Berlíně, kde jsme ho také během několika minut nafotili a natočili. Nepřehlédněte tak naše první dojmy z nového krále oceánu.

Samsung Wave vždy precizně reprezentoval operační systém Bada. Obě předešlé vlajkové lodě se těšily, a vlastně stále těší velké oblibě. Ono se ani není čemu divit. Kvalitní konstrukce, špičkový displej a výkonný hardware zajišťující svižný chod. Na Wave 3 se čekalo jako na smilování, neboť Wave 2 byl jen mírně vylepšenou jedničkou. Letošní novinka však přichází s novou verzí operačního systému a výkonějším procesorem.

Displej Samsungu Wave 3 vás dostane

Do vyšší společnosti

Když se na Wave 3 zadíváte, jasně uvidíte typické rysy vybavených Wavů. Uhlazený design s ostrými hranami. Změnou prošla tlačítka pod displejem. U předchozích generací byla všechna hardwarová. U „trojky“ zůstalo hardwarové jen středové tlačítko. Ostatní klávesy jsou již senzorové. Po uchopení do ruky telefon překvapí slušnou hmotností a především malou tloušťkou, která činí necelých 10 milimetrů. Dobrý dojem dělá i použití kovových materiálů.

Čtěte: Samsung Wave 3: nová Bada se silným srdcem

Nová Bada, nové možnosti

Povedl se také displej, který je jednak velký a s dostatečným rozlišením, ale především je typu Super AMOLED. Spokojeni budete zejména s pozorovacími úhly. Oproti předchůdcům se zlepšila kondice procesoru, který nově nabízí takt 1,4 GHz. Při procházení nabídkami jsme nezaznamenali sebemenší zamyšlení a telefon je opravdu rychlý.

Se Samsungem Wave 3 přicházejí senzorová tlačítka

Nová verze operačního systému Bada přináší i několik novinek. Jde zejména o nový multi-tasking a inovovaný internetový prohlížeč. Z technických důvodů na veletrhu se však k novinkám plnohodnotně dostaneme až při důkladném testování. I během krátké chvíle ovšem vše běželo, jak mělo.

Nový Samsung Wave 3 má perfektně našlápnuto a bezproblémů převezme úspěchy svých předchůdců. Ponechává si to dobré a přináší vítané novinky. Co na něj říkáte? Myslíte, že dosáhne podobného úspěchu jako vůbec první Wave v historii?

IFA: Samsung Wave 3 – první pohled

Technické parametry Samsung Wave 3

Kompletní specifikace
Konstrukce125,9 × 64,2 × 9,9 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×1,4 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémBada OS
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 7 999 Kč