Samsung představil tři novinky: Wave 3, Wave Y a Wave M

Po delší době se dočkáváme nových modelů s operačním systémem Bada. Představena byla nová vlajková loď Wave 3 se Super AMOLED displejem a výkonným procesorem. Všechny modely pak pojí podpora NFC.

Samsung Wave 3: nová vlajková loď s Badou

Nejdůležitější novinkou je bezpochyby Samsung Wave 3. Jedná se konečně o plnohodnotného nástupce, který láká především na velký 4 palcový displej s rozlišením 800 x 480 pixelů. Dodám, že je typu Super AMOLED. Potěší i výkonný jednojádrový procesor s taktem 1,4 GHz. Zadní straně bude dominovat 5 megapixelový fotoaprát s LED diodou. Zároveň bude možné natáčet video v rozlišení 720p s třiceti snímky za vteřinu. Interní paměť narostla na 3 GB a bude ji možně rozšířit paměťovými kartami. Ve výbavě nechybí rychlé datové přenosy nebo bezdrátové Wi-Fi. Při životě bude Wave tři držet 1 500mAh akumulátor.

Přečtěte si více informací o Samsungu Wave 3 v preview

Samsung Wave 3

Samsung Wave M: kovová střední cesta

Střední třídu bude zastupovat model Wave M. Nabídne proto menší displej (3,65 palce) a rozlišení pouze 320 × 480 pixelů. Potěší, že zůstal zachován fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů a neopomněl se ani autofocus. Video je pak možné natáčet v HVGA rozlišení s třiceti snímky za vteřinu. Vnitřní paměť pak nabídne jen 150 MB, ale samozřejmě ji snadno rozšíříte pomocí paměťových karet. Šetřilo se i na procesoru, který se svým jediným jádrem nabídne 832 MHz. Samozřejmostí jsou rychlá data a bezdrátové Wi-Fi. Akumulátor skrytý v kovovém těle nabídne kapacitu 1 350 mAh.

Přečtěte si více informací o Samsungu Wave M

Samsung Wave M

Samsung Wave Y: osloví méně náročné

Samsung Wave Y se zařadí mezi nejlevnější zástupce s operačním systémem Bada 2.0. Samozřejmě nabídne horší výbavu než vyšší model Wave M, ale například procesor s taktem 832 MHz zůstane zachován. Stejně tak displej bude dostatečně kvalitní. Na ploše 3,2 palců nabídne HVGA rozlišení. Naopak u fotoaparátu se budete muset spokojit jen s 2 megapixely. Nižší kapacitu má i baterie (1 200 mAh), která je opět ukryta v kovovém těle.

Samsung Wave Y

Připravujeme pro vás preview všech nových Samsungů.

Diskuze ke článku
Michal
Chápu, že článek měl být napsán v rychlosti, ale tolik překlepů a chyb?
Suoer AMOLED
Sasmung Wave 3
rychhlé
Nabíden proto menší
rozšíříte pomocí paměťovými kartami
proceosru
kovoém těle
nejlevěnší zástupce
proceosr

Další "úžasnou" věcí pak je psaní jednotek, kdy jednou používáte správně mezeru mezi číslem a udáním jednotky, podruhé je toto spojeno dohromady. Otřesně provedená blesková zpráva, zkuste si to před publikací ještě jednou po sobě přečíst.
Radek
Wave3 krásná,mám wave2 a jsem s ní velice spokojen a čekám na Badu2.0 netrpělivě.Uvidíme za kolik bude Wave3 a podle toho proběhne výměna :-).
Kryšpín
nic nového pod sluncem - další bezduché placky a la Ťamťung.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze