Samsung Wave 3: nová Bada se silným srdcem

21

Nějakou dobu bylo kolem platformy Bada korejského Samsungu ticho po pěšině. To se však změnilo dnes - Samsung představil hned 3 novinky s tímto operačním systémem a my se nyní podíváme rovnou na ten nejvybavenější. Super AMOLED, 1,4 GHz, 3 GB, Bada 2.0 - to je nový Samsung Wave 3.

Pokud jste fanoušci operačního systému Bada, tak vás jistě dnešní novinky potěšily. Samsung představil tři nové smartphony s novou verzí Bada 2.0 a na své si přijdou téměř všichni. Máme zde špičkově vybavený Wave 3, slabší Wave M a nejnižší model Wave Y. Jak jste si jistě všimli, tak názvy jsou již vedené v novém systému, a tak trochu překvapí, že model Wave 3 se nejmenuje například Wave S nebo Wave R. Svou výbavou se totiž řadí mezi nejvybavenější modely výrobce a v rodině s Bada OS se jedná o vůbec nejvyšší model.

Samsung Wave 3

Design nového modelu Wave 3 jasně odkazuje na předchozí modely, menší facelift však zaznamenala přední strana. Hladká plocha displeje se protáhla až přes spodní tlačítka a celkový ráz telefonu tak nyní působí čistěji. Displej zabírá většinu přední plochy smartphonu. Má úhlopříčku 4" a rozlišení WVGA (800×480 px) a milovníky kvalitních zobrazovačů jistě potěší použitá technologie Super AMOLED.

TIP! Recenze Samsung S8530 Wave II – Nový Bada král na trůnu

Kovový, štíhlý, elegantní

Další skvělou zprávou je konstrukce těla telefonu, jelikož tělo je kompletně vyvedeno z broušeného hliníku. I díky tomu mohla tloušťka klesnout na úctyhodných 9,9 mm. Celkové rozměry jsou 126 × 64 × 9,9 mm a potěší hmotnost 122 gramů. V zadním kovovém krytu na nás číhá čočka 5Mpx fotoaparátu, který je vybaven autofocusem a dokáže nahrávat video v HD 720p rozlišení. Dostupná je také přední kamerka pro videohovory s rozlišením VGA.

Samsung Wave 3

Aby Samsung Wave 3 zvládal všechny úkony bez problémů, vybavil ho výrobce procesorem o taktu 1,4 GHz, tentokrát pouze jedno-jádrovým. Bohužel paměť RAM zatím není známá a spokojit se musíme s údajem o vnitřní paměti, která narostla na 3 GB. Rozšířit jí můžete o paměťové karty microSDHC o kapacitě až 32 GB. Dostatek energie by měla zajistit baterie o kapacitě 1500 mAh. Podle údajů výrobce by měla udržet telefon v pohotovostním režimu až 20 dnů.

Rychlá data ani NFC nechybí

Bohatá je také výbava co se týče konektivity. Se Samsungem Wave 3 se dovoláte jak v sítích GSM tak v 3G sítích. Nechybí technologie HSDPA s rychlostí až 14,4 Mbps nebo HSUPA (až 5,76 Mbps). Telefon je dále vybaven Wi-Fi podporující protokoly 802.11 b,g,n a také technologií Wi-Fi Direct. Technologie Bluetooth je dostupná ve verzi 3.0 a všechny 3 představené novinky dostaly do vínku také NFC.

TIP! Živé fotografie Samsungu Wave 3 z Berlína!

Telefon by měl být dostupný zhruba ve třetím čtvrtletí letošního roku, Samsung se tedy určitě bude snažit stihnout ještě předvánoční trh. Zařízení s operačním systémem Bada vždy bodovala také příznivou cenou, a tak očekáváme cenu kolem 10 000 Kč.

Technické parametry Samsung Wave 3

Kompletní specifikace
Konstrukce125,9 × 64,2 × 9,9 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×1,4 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémBada OS
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 7 999 Kč

Zdroje: global.samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
marczous33
nádherný
Hadas
Kdyby tak udělala Nokie něco podobně vybaveného se Symbianem. Opravdu krásný telefon se super výbavou.
fry
teraz mám wave2, som s ním spokojný. nie som si však istý, či by som ho vymenil za trojku a to kôli displeju. dcéra má prvý wave a keď ho priložím k mojemu, vidím, že superamoled ani zďaleka neposkytuje tak verné farby ako dvojka. samozrejme, že superamoled je lepší v zobrazení čiernej, ale celkové ponímanie je aspoň pre mňa lepšie u wave2. na pôvodnom wave mi vadí prisilný kontrast, farby sú presaturované a menej realistické ako na wave2. toto môžem tvrdiť s čistým svedomím, lebo oba modely wave mám pred sebou a môžem ich porovnať. samozrejme, wave3 má supervýbavu a keby som nemal wave2, tak by som ho asi kúpil.
Frantisek
Tlacitka pro prijmuti hovoru a odmitnuti jsou senzorova ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze