Samsung SmartThings Find umožňuje snadno a rychle najít zařízení Galaxy

Samsung SmartThings Find umožňuje snadno a rychle najít zařízení Galaxy
Fotografie: Samsung
  • Technologie využívá ultra-wideband a Bluetooth Low Energy
  • Najít ztracené zařízení je možné pomocí speciální funkce Search Nearby využívající technologii rozšířené reality

Samsung dnes představil novou službu SmartThings Find umožňující snadno a rychle najít celou škálu zařízení řady Galaxy. Službu už si předobjednalo 6 milionu uživatelů v Koreji, Velké Británii a USA a teď se SmartThings Find představí po celém světě v zařízeních s Androidem 8 a novějším. Systém SmartThings Find využívá k vyhledávání chytrých telefonů, tabletů, chytrých hodinek či sluchátek Galaxy technologie Bluetooth Low Energy (BLE) a ultra-wideband (UWB) .

Díky využití nejnovějších technologií Bluetooth LE a UWB zbavuje služba SmartThings Find uživatele stresu při hledání ztracených přístrojů Galaxy,“ říká Jaeyeon Jung, viceprezident a vedoucí týmu pro vývoj SmartThings v divizi mobilních komunikací Samsung Electronics. „Nalezení přístrojů pomáhá zvuková signalizace, ale také mapy, a dokonce rozšířená realita neboli AR. Systém SmartThings Find je jednoduché vizuální řešení, díky němuž uživatelé svá zařízení najdou během pár vteřin. Přitom se jedná pouze o jeden z mnoha příkladů, jak technologie UWB vylepší mobilní zážitky uživatelů po celém světě.

Jak snáze najít více zařízení

Stačí se rychle zaregistrovat a pak už snadno najdete ztracené zařízení Galaxy, od chytrých telefonů přes tablety a hodinky až po sluchátka, klidně i každé zvlášť. Upadl vám telefon Galaxy Note20 Ultra za gauč? Nevzpomínáte si, kde mohou být sluchátka Galaxy Buds Live? Nebo jste si uklidili hodinky Galaxy Watch3 tak dobře, že je prostě nemůžete najít? Služba SmartThings Find je najde za vás, stačí si nainstalovat aplikaci SmartThings.

Systém najde zařízení i v offline režimu

Díky službě SmartThings Find lze snadno najít ztracené zařízení, i když je v offline režimu. Uživatelé totiž mohou využít svůj telefon nebo tablet Galaxy k tomu, aby tyto přístroje pomohly lokalizovat ztracená zařízení jiných lidí. Když se přístroj nachází v offline režimu 30 minut, vyšle pomocí Bluetooth LE signál, který dokáže zachytit libovolný telefon nebo tablet v blízkosti. Pokud v aplikaci SmartThings označíte své zařízení za ztracené, mohou jej ostatní Galaxy přístroje jiných majitelů lokalizovat a zaslat jeho polohu na server služby, která vám o tom pošle upozornění. Veškerá data používaná v systému jsou šifrovaná a bezpečně chráněná, takže se o poloze zařízení nedozví nikdo jiný než jeho majitel.

Jak najít zařízení Galaxy rychleji s jasným určením polohy

Díky jasnému určení polohy v mapě a možnosti „prozvonit“ ztracené zařízení je hledání opravdu velmi snadné a rychlé. Když ztratíte svůj přístroj, prostě jen na chytrém telefonu nebo tabletu otevřete aplikaci SmartThings Find a vyberete zařízení, které chcete lokalizovat. Pak se na displeji zobrazí poloha ztraceného přístroje na mapě. Když se k němu přiblížíte na dostatečně malou vzdálenost, můžete ho „prozvonit“ nebo ho lokalizovat pomocí speciální funkce Search Nearby využívající technologii rozšířené reality (AR). Na displeji se v takovém případě objeví barevná grafika a sytost odstínů roste, když se ke ztracenému zařízení blížíte.

Dostupnost

K dnešnímu dni je služba k dispozici po celém světě prostřednictvím softwarové aktualizace aplikace SmartThings pro telefony a tablety Galaxy s Androidem 8 či novějším. Po aktualizaci budou moci uživatelé spustit službu SmartThings Find klepnutím na banner u dolního okraje základní obrazovky aplikace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze