Samsung si utahuje z Applu kvůli chybějící nabíječce. Nedopadne ale nakonec stejně?

4
Samsung si utahuje z Applu kvůli chybějící nabíječce. Nedopadne ale nakonec stejně?
Fotografie: Apple
  • Samsung si z Applu utahoval již v minulosti kvůli výřezu v displeji a absenci 3,5mm jacku
  • Nakonec se však vydal stejnou cestou a posměšné reklamy stáhl
  • Nyní by se mohla situace opakovat

Podobně jako Samsung v minulosti popichoval Apple za výřez v displeji či absenci 3,5mm jacku (přičemž se v obou případech paradoxně Applem později stejně inspiroval a posměšné reklamy potichu odstranil) si tentokrát utahuje z chybějícího napájecího adaptéru v balení nových iPhonů 12 a také oficiálně nabízených modelů (iPhonu 11, iPhonu SE (2020) a iPhonu Xr).


V jiném tweetu zase můžeme natrefit na narážku k nasazení 5G, které Samsung u svých telefonů již delší dobu nabízí. Pomineme-li však komentář k sítím páté generace, zůstává otázkou, jestli má Samsung vůbec reálný důvod se Applu za odstranění adaptérů posmívat. Nedopadne nakonec stejně? O tom, že by tomu tak mohlo být, totiž již dříve informoval korejský server etnews.com


Nabíječky by měly postupně zmizet z balení vybraných smartphonů. Údajně by se zprvu mělo jednat o levnější modely, které jsou vybaveny adaptéry nižšího výkonu. Zákazníci by však měli mít možnost si nabíječku samostatně dokoupit (podobně jako v případě Applu), nebo využít starší adaptér, který jim už leží doma.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 19. 10. 2020 08:33
Zákazníci by však měli mít možnost si nabíječku samostatně dokoupit (podobně jako v případě Applu), nebo využít starší adaptér, který jim už leží doma - - - - Opravdu? Uz sem se lekl ze by zakaznik nemel tu moznost... si nejakou koupit nebo pouzit starou. Proste by telefon vybil a musel si koupit novej... a doufat v co nejvic procent ze startu. Nebo by mohl poslat telefon do autorizovanyho servisu na nabiti.

Ano ted se muze Samsung smat protoze to jsou jen spekulace. Az to udela (snad ne) tak se mu to vrati i s uroky...
Lukas Klima
Lukas Klima
Tak má smůlu, vyberu značku, kde se s telefonem dodává i nabíječka. Doma určitě staré adaptéry nehromadím, používám vždy novou, co je určena ke konkrétnímu zařízení. Na co by potom byla všechna ta rychlonabíjení, když bych to krmil pětiwatovou nabíječkou :-D Sami si podříznou větev.
Lukáš Čech
Lukáš Čech
Naposledy upraveno: 19. 10. 2020 09:07
Tady bych byl pro, aby zasáhla evropská unie a nařídila povinnost adaptéru v balení. Ano, taky mám doma 2 jiné adaptéry navíc. Kam ta doba spěje, člověk se bude ještě modlit za nabíječku. Když si koupím noťas, televizi, strojek a mld. dalšího, tak tam adaptér je, co je tohle za módu zase? Vážně někdo myslí na ekologii díky tomuto? A co ty staré popelnice (auta), co tu jezdí a opět mld. dalšího?
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Tak zase jednou se Samsung vysmívá, aby to v příštím roce spolu se zbytkem výrobců okopíroval (tímto zdravím všechny notche a grily na zádech).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze