Samsung si nechal patentovat sken žil pro chytré hodinky

21

Další patent jihokorejského giganta se týká autentizace pomocí skenu vašich žil. Samsung si tuto technologii patentoval kvůli svým chytrým hodinkám, které větší zabezpečení dosud postrádaly. Technologie funguje podobně jako čtečky otisků prstů. Hodinky by měly žíly naskenovat a následně identifikovat uživatele.

Samsung využije zřejmě infračervenou technologii, která dokáže identifikovat jedinečné vlastnosti žil. Díky tomuto patentu by pak bylo možné hodinky používat po autentizaci, tedy podobně jako u čteček otisků prstů v telefonech. Toto biometrické zabezpečení je u hodinek rozhodně praktičtější, než by byla právě zmiňovaná čtečka otisků prstů.

Samsung patent

TIP: Samsung musí platit, rozhodl soud. Nokia získá za patenty miliardu euro

Publikovaný patent od Samsungu ilustruje i konkrétní snímání dané oblasti. Mimo jedinečných vlastností žil sleduje senzor i tepovou frekvenci, která je překvapivě také jedinečná pro každého. Využití takového patentu ale skrývá mnohem větší potenciál, než je jenom pouhá identifikace uživatele pro využití hodinek. Autentizace pomocí hodinek by mohla sloužit i k ochraně dalšího osobního majetku či využití služeb.

Samsung patent

Příkladem za všechny jsou mobilní platby nebo přístupy k účtům. Hodinky s takovou funkcionalitou mohou posloužit například jako klíče k automobilu či později přímo k vašemu domovu. Díky tomuto patentu by se tak nositelná zařízení stala více funkčními a využitelnými pro každého.

Zdroje: fastcompany.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
Nick Cave
Mnohým majitelům Samsungů po nějakém čase ty žíly pořádně naběhnou, takže tady není co řešit :-D
Lucas
Ja bych si nechal patentovat sken ochlupení na genitaliich pro chytre trenky..
Filip
Proč to skenuje žíly, co jsou na ruce namísto žil, co jsou na zápěstí přímo pod hodinkami?
gregor
Strašne sa smejem nad rôznymi chytrými hodinkami, ktoré sú v cene smartfónu alebo notebooku. Kde sme to dospeli že niektorí ľudia sú lenivý pozrieť na telefon. Strašne zaneprázdnení ľudia. Pritom je dokázané že človek minimálne 50% času premrhá na zbytočné činnosťi. Ale trápi ho ako môže ušetríť 5 s pozretim na 1,2 palcovy dislej na hodinkách. Aj tak nakoniec musí vytiahnuť telefón :-D alebo má 5 palcový smartfón v vrecku a odpovedá na dispeji hodiniek... Ale klobúk dole dokážu ľuďom predať aj hovno za vysokú cenu. Je by som tie hodinky nechcel ani zadarmo..a na co? .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze