Samsung potvrdil příchod 3 velkých aktualizací Androidu pro nové modely řady Galaxy

6
Samsung potvrdil příchod 3 velkých aktualizací Androidu pro nové modely řady Galaxy
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Vybraná Galaxy zařízení obdrží aktualizaci na Android 11, 12 i Android 13
  • Aktualizace obdrží telefony řady Galaxy Note10, S10 i vybrané modely Galaxy A

Během virtuální události Galaxy Unpacked Samsung prozradil, že vybraná Galaxy zařízení obdrží tři velké aktualizace. Doposud však nebylo 100% zřejmé, jestli tím byly míněny aktualizace nadstavby One UI, nebo samotného operačního systému Android.


Nyní Samsung oficiálně potvrdil, že půjde o aktualizace systému Android. Jihokorejský výrobce, který doposud u Galaxy telefonů standardně zajistil dvouleté aktualizace, tak bude mít o rok delší podporu, která se vztahuje nejen na telefony, ale také na tablety.

Podle Samsungu toto rozhodnutí přichází s ohledem na změnu chování uživatelů, u nichž roste trend si zakoupená zařízení nechávat delší dobu. Vzhledem k tomu se prodlužuje životní cyklus a právě na to se rozhodl výrobce zareagovat. Nová Galaxy zařízení řady S, Note, Tab a Z (skládací modely), ale rovněž vybrané modely z řady Galaxy A, se tak dočkají aktualizace na Android 11, 12 i 13, kterého bychom se měli dočkat v roce 2022.

Samsung Galaxy Note20 (Ultra) – superrychlé ostření a sexy bronzový odstín

Kompletní výčet doposud potvrzených telefonů a tabletů, které obdrží tříletou podporu, najdete níže:

Diskuze ke článku
Owl 81
Owl 81
Musí zvýšit užitnou hodnotu stroje, když za něj chtějí takové peníze. Je to správný krok. Měla by to být povinnost u každého zařízení, pokud chce stavět na Androidu. Ale Google je na to moc měkej...
Janek Fanek
Janek Fanek
Z jedné strany je to vstřícný krok od výrobců, na druhé straně je však neobvykle vysoká cena, která se nemůže ztotožnit se spotřebním zařízením. Stálé zvyšování ceny nemůže znamenat nic jiného než, že bude snaha udržet zařízení co nejdéle v provozu. V podstatě je to jen taková náplast, aby zakryla nepříjemnou skutečnost.
Lukin
Lukin
Na s9 a note9 kašlou
Petr Kolman
Petr Kolman
Super...mám Note 10+.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze