Změna? Samsung údajně s řadou Galaxy Note v roce 2021 počítá

2× aktualizováno
Změna? Samsung údajně s řadou Galaxy Note v roce 2021 počítá
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Pro příští rok Samsung zřejmě chystá 4 modely řady Galaxy S a 3 modely s ohebným displejem
  • Z těchto 7 telefonů mají mít 3 stylus S Pen
  • Kvůli této změně pozbude řada Galaxy Note smyslu

Aktualizováno 16. 12. 2020

Nejnovější informace přímo z Jižní Koreji naznačují, že by s řadou Galaxy Note možná nemusel být zcela konec. Dotykové pero S Pen se sice rozšíří i například na Galaxy S21 Ultra, ale dle yna.co.kr Samsung s řadou Galaxy Note počítá a s odvoláním na nejmenovaného úředníka Samsungu se společnost připravuje na uvedení nového modelu v roce 2021. Budeme si tak muset počkat, jaké konkrétní plány s řadou Galaxy Note Samsung má.

Aktualizováno 2. 12. 2020

Rozloučení s řadou Galaxy Note se zřejmě nezadržitelně blíží. Po předchozích informacích z poloviny listopadu přichází s podobným tvrzením také agentura Reuters, která se odvolává na tři nezávislé zdroje, které jsou dobře obeznámeny se situací kolem budoucnosti portfolia Samsungu. Ledacos napoví již leden 2021, kdy se představí řada Galaxy S21. Pokud se alespoň v jedné variantě objeví pero S Pen, bude osud řady Galaxy Note zřejmě zpečetěn.

Původní informace z 16. 11. 2020

Psal se rok 2011 a Samsung představil vůbec první telefon zvaný Galaxy Note, který přinesl víceúčelové dotykové pero S Pen. Díky obrovské popularitě se tato řada stala klíčovou součástí portfolia jihokorejského výrobce a vlastně do letošního roku jsme si závěr léta nedokázali představit bez nové generace. Poslední informace však naznačují, že 10. narozenin se Galaxy Note již nedožije. Například spolehlivý zdroj @UniverseIce uvádí, že prozatím nejsou žádné informace, že by alespoň probíhal vývoj řady Galaxy Note21.

A jaký je důvod toho, že Samsung uzavře doposud úspěšnou řadu? Poměrně prostý. Hlavní výsada řady Note, dotykové pero S Pen, se totiž přestěhuje do dalších prémiových modelů. Dle Maxe Weinbacha se například v roce 2021 dočkáme čtyř telefonů Galaxy S (Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra a Galaxy S21 FE) a tří ohebných mobilů (Galaxy Fold3, Galaxy Fold3 FE a Galaxy Flip2). Hned tři z těchto vyjmenovaných kousků se mají pochlubit integrovaným perem S Pen. Poměrně jistě vypadá přítomnost pera u Galaxy S21 Ultra, dále lze předpokládat, že se objeví minimálně u jednoho ohebného telefonu.

Samozřejmě nadále existuje malá naděje, že řada Galaxy Note nebude zrušena a prozatím o ní jen nejsou žádné informace. S ohledem na to, že již nyní se ví o vývoji Galaxy Foldu3, je ale tato naděje poměrně malá.

Diskuze ke článku
Roman Müller
Roman Müller
Tyto informace v posledních dnech vidím nerad, Note řada je krásná, hodně by mi chyběl.
Janek Fanek
Janek Fanek
Pokud to dopadne podle předběžných zpráv, ztrácí firma Samsung jeden z nejlepších smartfonů, který měl určitou exkluzivitu. To nelze různými záhyby, ohyby a pod nahradit. Bohužel nic podobného na současném trhu není, jak je známo tak se spotřebitel bude muset přizpůsobit a nebo počkat na jiného výrobce, pokud se takový objeví.
Petr Válek
Petr Válek
Naposledy upraveno: 16. 11. 2020 20:14
Tak v tom případě i za mě Samsungu zvoní umíráček , esková řada se mě nikdy nelíbila .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze