Samsung oficiálně ukončil podporu Linux on DeX. Důvod neznámý

9
Samsung oficiálně ukončil podporu Linux on DeX. Důvod neznámý
  • Ukončení Linux on DeX nemá na běh platformy DeX jako takové žádný vliv
  • Aplikace byla po celou dobu svého provozu v beta verzi

Před pár týdny jsme vás informovali o tom, jak funguje poslední verze platformy DeX od Samsungu, díky níž mohli majitelé vybraných Galaxy smartphonů a tabletů spustit de facto plnohodnotný operační systém Linux. Jak informuje androidpolice.com, Samsung naneštěstí podporu této zajímavé funkce oficiálně ukončil, přičemž tým, který stál za vývojem, nenabídl žádné bližší vysvětlení, proč k ukončení Linux on DeX vlastně došlo.

Podpora Linux on DeX byla oznámena přibližně před rokem a měla sloužit mimo jiné i k demonstraci schopností platformy DeX. Uživatelé nejvyšších řad Galaxy zařízení tak mohli spustit Linux na připojeném monitoru či přímo na displeji zařízení v případě, že se jednalo o tablet. Aplikace byla po celou dobu svého provozu v beta verzi a nyní se s největší pravděpodobností stabilní verze již nikdy nedočkáme.

Linux on Dex

Pokud si podrobně přečtete výše přiloženou zprávu o ukončení, zjistíte, že se v ní píše o ukončení beta verze. Ve zprávě se však neobjevuje ani jedna zmínka o tom, že by se měl Linux na platformě DeX znovu objevit. S aktualizací na Android 10 Beta o Linux on DeX nenávratně přijdete.

Uživatelé, kteří využívají jiné funkce platformy DeX však mohou zůstat klidní. Ukončení podpory Linux on DeX nemá na běh platformy DeX jako takové žádný vliv a mohou ji i nadále používat.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Řekl bych, že důvodem je, že to lagovalo.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Škoda :( tohle mohl být hodně dobrý projekt
Joe Black
Joe Black
Prachy, možnost parazitování na neexistujících prodejích Samsung notebooků s Windows, nutnost skutečné podpory delší než dvě jádra Android apod.
M:(
Veľká škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze