Samsung králem aktualizací? Modely od roku 2019 dostanou 4letou podporu

1
Samsung králem aktualizací? Modely od roku 2019 dostanou 4letou podporu
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Oznámení se týká aktualizací bezpečnostních záplat
  • Součástí jsou téměř všechny modely představené od roku 2019
  • Týká se to i levných zástupců řady Galaxy A

Ještě před několika lety platilo, že výrobci telefonů s Androidem zpravidla opomíjí aktualizace a dostat alespoň jednu novou verzi bylo považováno za úspěch. Časy se však mění a někteří výrobci se v tomto směru výrazně zlepšili. Příkladem je Samsung, který u špičkových modelů drží 3letou hlavní softwarovou podporu, která obnáší příchod nové verze operačního systému Android.

Jen s tím se však jihokorejský výrobce nespokojil a nyní na news.samsung.com oznámil, že téměř všechny telefony představené od roku 2019 se mohou těšit na 4letou softwarovou podporu bezpečnostních aktualizací. Ty sice na první pohled nejsou tak líbivé jako zcela nová verze Androidu, na druhou stranu jim to nic neubírá na důležitosti. I několik let starý telefon může dobře sloužit, zejména pokud má aktuální bezpečnostní záplaty a není pro uživatele hrozbou.

Samsung svůj krok odůvodňuje poskytnutím klidu uživatelům, kteří budou vědět, že jsou jejich data se zařízením Samsung Galaxy v bezpečí. Nebude navíc záležet, zda v ruce držíte špičkový Galaxy S21 Ultra nebo základní Galaxy A02s. Oba se mohou spolehnout na 4 roky bezpečnostních aktualizací. Odlišnost lze spatřit ve frekvenci aktualizací, kdy výše postavené telefony získávají bezpečností záplaty zpravidla každý měsíc, zatímco levnější modely čtvrtletně, či v individuálních termínech. Výrobce konkrétně jmenuje, že se vše týká řad Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy Fold, Galaxy Flip, Galaxy XCover, Galaxy M, Galaxy A a tabletů Galaxy Tab.